ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Συνάντηση Πατούλη – Ντηνιακού για τα έργα στο Χαϊδάρι

Σε συνάντηση Πατούλη – Ντηνιακού αναφέρεται δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Αττικής (19 Ιουνίου 2023). Συζητήθηκαν τα έργα της Περιφέρειας στο Χαϊδάρι. Πιο αναλυτικά:

Σημαντικά έργα που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της ασφάλειας, στη μείωση της ταλαιπωρίας, αλλά και στην αναπτυξιακή πορεία της ευρύτερης περιοχής του Χαϊδαρίου βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και του Δημάρχου Β. Ντηνιακού.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Περιφερειάρχης ζήτησε από τα στελέχη της Περιφέρειας να συνεργαστούν στενά με τα στελέχη του δήμου, προκειμένου να γίνει έλεγχος για τυχόν ανάγκη επικαιροποίησης των τευχών δημοπράτησης και του προϋπολογισμού των έργων, ώστε να προχωρήσει και η απαιτούμενη σύναψη προγραμματικής σύμβασης και εν συνεχεία η δημοπράτηση των έργων.

Μεταξύ άλλων συζήτησαν για τα έργα «Ενίσχυσης υποδομών αποχέτευσης Όμβριων της Βορειοδυτικής Λεκάνης Χαϊδαρίου» προϋπολογισμού 5 εκατ. Ευρώ, την «Αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής Κάτω Αφαίας Σκαραμαγκά» προϋπολογισμού 5,5 εκατ. Ευρώ, την σύνδεση του δικτύου όμβριων στρατοπέδου με το δίκτυο της Πόλης στο Χαϊδάρι προϋπολογισμού 1,1 εκατ. ευρώ, την αναβάθμιση αθλητικών χώρων προϋπολογισμού 1,3 εκατ. Ευρώ, παρεμβάσεις τοπικής κλίμακας για την αντιπλημμυρική θωράκιση του δήμου, κ.α.

Στη συνάντηση έγινε επίσης ενημέρωση και για την πορεία υλοποίησης του έργου αντικατάστασης του ηλεκτροφωτισμού με led στη Λ. Σχιστού -Κορυδαλλού, έργο το οποίο θα ενισχύσει την ασφάλεια των οδηγών και θα μειώσει τα ατυχήματα που σημειώνονται στην περιοχή. Το έργο μετά την υπογραφή σχετική προγραμματικής σύμβασης βρίσκεται σε φάση υλοποίησης και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το φθινόπωρο. Ειδική αναφορά έγινε και στις δύο πεζογέφυρες συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ οι οποίες υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020. Η δημοπράτηση και εκτέλεση υλοποίησης των πεζογεφυρών γίνεται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Η μία γέφυρα, επί της Λεωφόρου Αθηνών και Κυπρίων Αγωνιστών, έχει ήδη εγκαινιαστεί, ενώ η δεύτερη, επίσης επί τη Λ. Αθηνών στο Παλατάκι Χαϊδαρίου βρίσκεται στη φάση της κατασκευής.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Α. Λεωτσάκος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Χαϊδαρίου Β. Καρατζαφέρης, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αλεξ. Καλογερόπουλος και υπηρεσιακά στελέχη.

«Περιφέρεια Αττικής και Δήμος Χαϊδαρίου είμαστε σύμμαχοι και συνεργάτες με ένα κοινό σκοπό. Την αντιμετώπιση των προβλημάτων των δημοτών και την ενίσχυση της ασφάλεια τους. Τα στελέχη μας αγωνίζονται καθημερινά για να διορθώσουν αστοχίες της προηγούμενης διοίκησης και να θεραπεύσουν ζητήματα που εμπόδιζαν την ομαλή υλοποίηση σημαντικών αναπτυξιακών έργων. Σε διάστημα 3,5 ετών έχουμε καταφέρει να επιλύσουμε προβλήματα και να δρομολογήσουμε έργα που παρέμεναν σε εκκρεμότητα για δεκαετίες. Βούληση μας είναι τα έργα που συζητήσαμε, να μπουν γρήγορα σε φάση δημοπράτησης. Επιπλέον στο πλαίσιο του προγράμματος ανακύκλωσης, έχουμε ενισχύσει το δήμο με υπερσύγχρονα καφέ απορριμματοφόρα και εξοπλισμό συλλογής βιοαποβλήτων. Οι πεζογέφυρες, η εξασφάλιση της συνέχισης χρηματοδότησης των κοινωνικών προγραμμάτων, η χρηματοδότηση για τη βελτίωση αθλητικών χώρων και εγκαταστάσεων, τα έργα όμβριων και βιοκλιματικής ανάπλασης, αποτελούν μερικά μόνο ενδεικτικά παραδείγματα της συμβολής της Περιφέρειας Αττικής στο δήμο Χαϊδαρίου», σημείωσε ο Γ. Πατούλης.

Ο Δήμαρχος Β. Ντηνιακός ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη μέχρι τώρα συνεργασία και επισήμανε ότι οι υπηρεσίες του δήμου και οι συνεργάτες του θα συνεργαστούν στενά με τα στελέχη της Περιφέρειας και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να γίνουν όλες οι αναγκαίες επικαιροποιήσεις και να ξεκινήσουν τα έργα. Ευχαριστούμε το Γ. Πατούλη για τη συνεχή στήριξη του στις προσπάθειες μας. Με τη συμβολή του θα διευθετηθούν και άλλα ανοιχτά ζητήματα που απασχολούν τους δημότες μας».

Τα “πνιγμένα” αντιπλημμυρικά

Αξιοσημείωτο είναι ότι για τη συνάντηση αυτή δεν εκδόθηκε ενημερωτικό δελτίο από τον Δήμο Χαϊδαρίου.

Στα φλέγοντα τώρα: Από τα 3 πολύ σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα που απαρίθμησε ο περιφερειάρχης δεν έχει εκτελεστεί κανένα, παρά το ότι εκκρεμούν τουλάχιστον 5-6 χρόνια το καθένα.

Το πιο δυσοίωνο είναι ότι δεν γίνεται καμία αναφορά στο μεγάλο αντιπλημμυρικό της Λεωφόρου Αθηνών, χωρίς το οποίο δεν πρόκειται ποτέ να απαλλαγεί το Χαϊδάρι από τον κίνδυνο των πλημμυρών, αλλά και την ταλαιπωρία μετά από κάθε δυνατή βροχή. Προφανώς είναι ένα έργο “κλινικά νεκρό”.

Κατά τα άλλα, ο απολογισμός των εν εξελίξει και μελλούμενων έργων στο Χαϊδάρι δεν είναι ιδιαίτερα πλούσιος (για το πούμε κομψά…). Για το λόγου το αληθές, δείτε τα τρία πιο πρόσφατα ανάλογα δελτία Τύπου της Περιφέρειας Αττικής, που αφορούν αντίστοιχες συναντήσεις τού Περιφεριάρχη με δημάρχους:

21/6/2023: Στον Δήμο Φυλής ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης. Πάνω από 109,4 εκατ. ευρώ τα έργα και οι αναπτυξιακές δράσεις που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια στην περιοχή

19/6/2023: Στον Δήμο Ωρωπού ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης (έργα 55,5 εκατ. ευρώ)

12/6/2023: Στο Δήμο Νέας Ιωνίας ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης. Πάνω από 43 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια και ευρωπαϊκούς πόρους για έργα και αναπτυξιακές δράσεις στο Δήμο Νέας Ιωνίας

Την ίδια ώρα ο Περιφερειάρχης, όσον αφορά το Χαϊδάρι, σύμφωνα με το παραπάνω δελτίο Τύπου ζητά “από τα στελέχη της Περιφέρειας να συνεργαστούν στενά με τα στελέχη του δήμου, προκειμένου να γίνει έλεγχος για τυχόν ανάγκη επικαιροποίησης των τευχών δημοπράτησης και του προϋπολογισμού των έργων, ώστε να προχωρήσει και η απαιτούμενη σύναψη προγραμματικής σύμβασης και εν συνεχεία η δημοπράτηση των έργων“, ενώ σύμφωνα με το ίδιο Δ.Τ. “ο Δήμαρχος Β. Ντηνιακός ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη μέχρι τώρα συνεργασία“.

Παρόμοια Άρθρα

2 Σχόλια

  1. Συναντήσεις συναντήσεις συναντήσεις, ρίχνουμε και μια φτυαριά πίσσα σε καμιά λακουβίτσα,και όλα καλά…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button