ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Συνάντηση Μητσοτάκη – Προκοπίου για Σκαραμαγκά στο Μαξίμου, χωρίς επίσημη ανακοίνωση

Εκτενή συνάντηση είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον νέο ιδιοκτήτη των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Γεώργιο Προκοπίου στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με το defencereview.gr.

Όπως αναφέρει η αμυντική ιστοσελίδα, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και γενικότερα το σύνολο των προοπτικών των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, μεταξύ των οποίων και οι εγκαταστάσεις φυσικού αερίου, οι οποίες απασχολούν ιδιαίτερα την κοινή γνώμη της ευρύτερης περιοχής μας, καθώς ενέχουν κινδύνους περεταίρω περιβαλλοντικής υποβάθμισης, ενώ τίθενται και ζητήματα ασφάλειας. (Βλέπε: Ομόφωνο ΟΧΙ στη δημιουργία εργοστασίου ηλεκτρικής ενέργειας στο Χαϊδάρι)

Επίσημη ενημέρωση για το περιεχόμενο της συνάντησης δεν είχαμε από καμία πλευρά. Ειδικότερη σημασία έχει το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι βουλευτής Δυτικής Αθήνας, και μάλιστα όπως είπε πρόσφατα στο Περιστέρι, θα συνεχίσει να μας εκπροσωπεί και στη νέα Βουλή. Ως εκ τούτου, οι καθαρές κουβέντες στην κοινωνία της Δυτικής Αθήνας και η διαφάνεια είναι απόλυτη υποχρέωσή του. Η κοινή γνώμη έχει αναφαίρετο δικαίωμα στην ενημέρωση, όπως παντού στις ευρωπαϊκές χώρες.

Ολόκληρο το άρθρο τού defencereview.gr

Εκτενή συνάντηση είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον νέο ιδιοκτήτη των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Γεώργιο Προκοπίου στο Μέγαρο Μαξίμου. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού (πρόσκτηση νέων κορβετών καθώς και το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των φρεγατών ΜΕΚΟ 200 ΗΝ καθώς και γενικότερα το σύνολο των προοπτικών των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Αναφορικώς με το τελευταίο από μεριάς Γεώργιου Προκοπίου έχει εκφραστεί το ενδιαφέρον για περαιτέρω διεύρυνση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά ως ενός ακόμη σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG terminal) καθώς και της ναυπήγησης και συντήρησης πλοίων LNG. Δυνητικώς ένας ακόμη χώρος επιχειρηματικής δραστηριοποίησης είναι των super yachts και mega yachts.

Ο Γεώργιος Προκοπίου διατηρεί στενή συνεργασία με τη Naval Group στα πλαίσια του προγράμματος των νέων κορβετών για το Πολεμικό Ναυτικό. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος προγραμματίζει επίσκεψη στα ναυπηγεία της Λοριάν η οποία πιθανότατα θα συμπέσει με την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τις παραμονές της εθνικής μας επετείου της 25ης Μαρτίου.

Από πλευράς Naval Group υπάρχει η ειλημμένη απόφαση για τη ναυπήγηση των κορβετών στη χώρα μας και συγκεκριμένα στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά με παράλληλη μεταφορά τεχνογνωσίας. Οι δύο πλευρές έχουν καταλήξει και σε συμφωνία.

Κομβικής φύσεως παραμένει και το ζήτημα της διαχείρισης (management) των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Από μεριάς του εφοπλιστή Προκοπίου ήδη έχει λάβει χώρα γύρος επαφών με ξένους ναυπηγικούς κολοσσούς. Ζωτικής σημασίας είναι και ο χρόνος και οι επενδύσεις που απαιτούνται ώστε τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά να επανέλθουν σε μια πλήρως λειτουργική κατάστασης ναυπήγησης πλοίων.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button