ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ομόφωνο ΟΧΙ στη δημιουργία εργοστασίου ηλεκτρικής ενέργειας στο Χαϊδάρι

Οι χειρότεροι φόβοι για την “αξιοποίηση” του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά φαίνεται να επαληθεύονται και το μέλλον της πόλης μοιάζει ζοφερό. Σε αγωνιστική ετοιμότητα μπαίνει το Χαϊδάρι προκειμένου να αποτραπεί η δημιουργία εγκαταστάσεων φυσικού αερίου και εργοστασίου ηλεκτρικής ενέργειας στον Σκαραμαγκά.

Στη συνεδρίαση της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου το Σώμα έκανε ομόφωνα δεκτό το κείμενο που κατέθεσαν οι τοπικοί σύλλογοι:
– Εξωραϊστικός, Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κάτω Αφαίας Σκαραμαγκά Χαϊδαρίου
– Εξωραϊστικός, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αφαίας Χαϊδαρίου
– Εξωραϊστικός, Πολιτιστικός, Περιβαλλοντικός Σύλλογος Δαφνίου Χαϊδαρίου “Ο Δαφναίος Απόλλων”.

Το ψήφισμα είναι το εξής:

Στον πρόσφατα ψηφισθέντα Νόμο 4949/2022 (ΦΕΚ 126 Α’/30.06.2022), σχετικά με το χωρικό καθεστώς των ακινήτων που εντάσσονται στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, προβλέπονται πρόσθετες χρήσεις υψηλής όχλησης, μεταξύ των οποίων, εγκαταστάσεις παραγωγής, αποθήκευσης και μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, που δεν σχετίζονται με τις ναυπηγικές δραστηριότητες, χωρίς να ληφθεί υπόψη η συνολικότερη περιβαλλοντική επιβάρυνση της πόλης του Χαϊδαρίου και ευρύτερα της Δυτικής Αθήνας.

Σύμφωνα με τον εγχώριο Τύπο, στο πρόσφατο επίσημο ταξίδι του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη στην Ιαπωνία, τον συνόδευσε ο κ. Προκοπίου, πλειοδότης του διαγωνισμού μεταβίβασης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, ο οποίος είχε διερευνητικές επαφές με ιαπωνικούς μηχανολογικούς ομίλους, στη προοπτική κατασκευής τερματικών σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και μονάδας παραγωγής ενέργειας στο χώρο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά καθώς και άλλων έργων για την “αξιοποίηση” της έκτασης των Ναυπηγείων του Σκαραμαγκά.

Οι δυνητικές δυσμενείς επιπτώσεις των αναφερόμενων έργων αφορούν στο φυσικό περιβάλλον (έδαφος, ατμόσφαιρα, οικοσυστήματα κλπ), το ανθρωπογενές περιβάλλον (κοινωνικά μεγέθη, πολιτιστική κληρονομιά κ.ά.), κυρίως όμως την υγεία των συμπολιτών μας και ιδιαίτερα των παιδιών μας.

Για τους λόγους αυτούς,
το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαϊδαρίου:

  1. Εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση στην κατασκευή τερματικών σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και μονάδας παραγωγής ενέργειας στο χώρο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, καθώς και σε οποιαδήποτε χρήση υψηλής όχλησης δεν σχετίζεται άμεσα με τη λειτουργία των Ναυπηγείων.
  2. Ζητά την διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων με σταθερές και καλά αμειβόμενες σχέσεις εργασίας.
  3. Απαιτεί την παραχώρηση της προβλήτας 4 στον Χαϊδαριώτικο λαό.
  4. Εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο Χαϊδαρίου να προβεί σε επιπλέον νομικές ενέργειες για την διασφάλιση των παραπάνω.
  5. Εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο Χαϊδαρίου και τις Δημοτικές Παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου να οργανώσουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις, σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους της περιοχής και τους μαζικούς φορείς της πόλη

Δείτε και αυτό:

Και αυτό:

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button