ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις στο Αττικό Νοσοκομείο

Έφοδος του Αστυνομικού Τμήματος Χαϊδαρίου για αλλοδαπές που εργάζονται παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας 8 Οκτωβρίου στο Αττικό Νοσοκομείο.

Αστυνομικοί του Α.Τ Χαϊδαρίου, με τη συνδρομή της εταιρείας φύλαξης του Νοσοκομείου, διενήργησαν ελέγχους σε κλινικές του Νοσοκομείου. Κατά τη διάρκειά τους διαπιστώθηκε ότι έξι αλλοδαπές γυναίκες, όλες υπήκοοι Γεωργίας, εργάζονταν παράνομα ως αποκλειστικές.  Δεν διέθεταν το απαιτούμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, καθώς και άδεια άσκησης επαγγέλματος.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα. Παράλληλα θα ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες ΔΟΥ και ΙΚΑ, προκειμένου να επιβληθούν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα και κυρώσεις. Μάλιστα η μία από αυτές δεν είχε άδεια παραμονής και θα απελαθεί.

Από την Αστυνομία επισημαίνεται ότι «η άσκηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμας, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, έχει σαν αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων από το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία του ΙΚΑ, καθώς δεν εκδίδονται οι απαιτούμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ επιπρόσθετα δεν καταβάλλονται οι προβλεπόμενες από το Νόμο ασφαλιστικές εισφορές».

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button