ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σύγκρουση δημοτικής αρχής και σωματείου εργαζομένων του Δήμου – Τελικά υπάρχουν περιπτώσεις υπερβολικών υπερωριών;

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ιδιαίτερα παρατηρητικός για να διαπιστώσει το κακό κλίμα που σοβεί μεταξύ δημοτικής αρχής και διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων. Στην ανακοίνωση της διοίκησης Ντηνιακού για περικοπή των υπερωριών στις απολύτως αναγκαίες, το Σωματείο απαντά με καυστικό τρόπο. Δηλώνει ότι οι υπηρεσιακοί παράγοντες, αρμόδιοι να εφαρμόσουν την εντολή, την έμαθαν από τις δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αποδίδει τις υπερωρίες στη φύση της λειτουργίας και των εργασιών του Δήμου και καταγγέλλει ότι ενεργοποιείται ο κοινωνικός αυτοματισμός κατά των υπαλλήλων του Δήμου. Ωστόσο και το ίδιο το συνδικαλιστικό όργανο επιτρέπει υπόνοιες για υπερβολικές υπερωρίες, στο σημείο της ανακοίνωσής του που μιλάει για «τσουβάλιασμα όλων των εργαζόμενων, προφασιζόμενη (σσ. η δημοτική αρχή) την όποια εξαίρεση μπορεί να υπάρχει”. Υπάρχουν εξαιρέσεις, τελικά; Πρώτη από όλους οφείλει εξηγήσεις και στοιχεία η δημοτική αρχή (διαφάνεια). Αλλά και το ίδιο το Σωματείο, στο βαθμό που γνωρίζει περιπτώσεις καταστρατήγησης των κανόνων ορθής διαχείρισης της μισθοδοσίας. Για δημόσιο χρήμα μιλούν και οι δύο!

Ολόκληρη η ανακοίνωση: 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου με έκπληξη είδε την ανάρτηση του Δελτίου Τύπου της Διοίκησης του Δήμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην ιστοσελίδα του Δήμου, που αναφέρεται στην εντολή του Δημάρχου για περιορισμό των υπερωριών στις απολύτως αναγκαίες.

Η Δημοτική Αρχή επιλέγει έναν εντελώς ανορθόδοξο τρόπο να ασκήσει διοίκηση και δεν είναι η πρώτη φορά που επιτίθεται στους εργαζόμενους του Δήμου, προκειμένου να πετύχει τους σκοπούς της.

Είναι ακατανόητη η δημοσίευση ενός τέτοιου Δελτίο Τύπου, όταν θα μπορούσαν πολύ απλά να ενημερώσουν τους υπηρεσιακούς παράγοντες (Διευθυντές και Προϊσταμένους) για την πρόθεση της Διοίκησης και όχι να ενημερώνονται από το facebook. Οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες δεν έχουν λάβει καμία εντολή.

Θα έπρεπε να έχει υπόψη της ότι οι περισσότερες υπηρεσίες του Δήμου έχουν είτε 24ωρη, είτε 12ωρη λειτουργία διότι οι αρμοδιότητες και οι ανάγκες το επιβάλουν, όπως για παράδειγμα στις υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου, τεχνικά συνεργεία, κ.α. δηλαδή οι υπερωρίες που πραγματοποιούνται είναι όχι μόνο πραγματικές, αλλά και αναγκαίες.

Αν η διοίκηση του Δήμου έχει διαπιστώσει το αντίθετο οφείλει είτε να μην πληρώσει υπερωρίες που δεν έχουν δουλευτεί, είτε να μη ζητάει από τους εργαζόμενους να δουλεύουν υπερωριακά, αν θεωρεί ότι δεν είναι απαραίτητο.

Σε αυτές τις περιπτώσεις έχει την δυνατότητα να το πράξει και δεν αφορά κανέναν άλλο παρά μόνο την ίδια και τους εργαζόμενους. Αυτή η τακτική λαμβάνεται από τους εργαζόμενους ως εχθρική και δεν ταιριάζει σε «συνεργάτες». Προφανώς η Διοίκηση δεν επιθυμεί τη συνεργασία και βάζει τους εργαζόμενους απέναντι της.

Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή ενεργοποιούν τον κοινωνικό αυτοματισμό λέγοντας ουσιαστικά ότι οι εργαζόμενοι του Δήμου ασυδοτούν με το δημόσιο χρήμα. Και πραγματικά αναρωτιόμαστε που αποσκοπούν αυτές οι κινήσεις;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν αντιμετωπίζει το φαινόμενο που επικαλείται ότι υπάρχει αλλά δημιουργεί εντυπώσεις, «τσουβαλιάζοντας» όλους τους εργαζόμενους προφασιζόμενη την όποια εξαίρεση μπορεί να υπάρχει.

Καταγγέλλουμε την τακτική της Δημοτικής Αρχής γιατί προσβάλει το σύνολο των εργαζομένων.

Όσο η Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει με αυτόν τον τρόπο τους εργαζόμενους θα μας βρίσκει απέναντι της.

Απαιτούμε να πάρει πίσω το Δελτίο Τύπου και να αποκαταστήσει την αλήθεια άμεσα.

Η Διοίκηση

του Συλλόγου Εργαζομένων

Δήμου Χαϊδαρίου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button