Χαϊδάρι Σήμερα Στήθος με στήθος, ψήφο την ψήφο... Μια αναμέτρηση για πολύ γερά νεύρα 1

 

Με το τίτλο “Εντολή δημάρχου: μόνον οι αναγκαίες υπερωρίες”, η δημοτική αρχή εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται: “Με εντολή του Δημάρχου Βαγγέλη Ντηνιακού υπερωρίες υπαλλήλων του Δήμου θα δικαιολογούνται και θα πραγματοποιούνται μόνον εφόσον υπάρχει πραγματική υπηρεσιακή ανάγκη. Είναι μια απόφαση ευθύνης της διοίκησης καθώς συνδέεται με την δύσκολη οικονομική κατάσταση του Δήμου, και την αναγκαιότητα εξορθολογισμού των δαπανών.”

Πράγματι, διαχρονικά υπήρχε στο Δημαρχείο, από την πλευρά των ίδιων των εργαζόμενων, η φήμη για αδικαιολόγητες – επιλεκτικές υπερωρίες, χωρίς όμως ποτέ αυτό να πάρει “χειροπιαστή μορφή” από κάποια παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου ή συνδικαλιστική εκπροσώπηση.

Η τωρινή πρωτοβουλία της διοίκησης υπονοεί σαφώς ότι δίνονταν υπερωρίες χωρίς “πραγματική υπηρεσιακή ανάγκη”. Προκύπτει το ερώτημα πόσο ήταν το ύψος τους. Επίσης, αν θα ελεγχθούν όσοι τις ενέκριναν και όσοι τις έπαιρναν.

Η “απόφαση ευθύνης” προκύπτει από την δύσκολη οικονομική κατάσταση του Δήμου και την συνακόλουθη αναγκαιότητα εξορθολογισμού των δαπανών ή θα πρέπει να είναι η αυτονόητη επιλογή της διοίκησης;

 Η αρχή της διαφάνειας απαιτεί λεπτομερέστερα στοιχεία.