ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΘΕΜΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Στον Διομήδειο Κήπο ένα από τα 25 σύγχρονα drones που επιτηρούν τους ορεινούς όγκους της Αττικής

Στον Αττικό ουρανό και πάνω από τους ορεινούς όγκους του Λεκανοπεδίου πετούν φέτος 25 drones της Πολιτικής Προστασίας. Επιτηρούν και μεταφέρουν εικόνα σε πραγματικό χρόνο στο Κέντρο Επιχειρήσεων. 

Ένα από αυτά έχει διατεθεί στον Διομήδειο Κήπο παρέχοντας πολύτιμο έργο από ψηλά, σε συνδυασμό με τα επίγεια πυροφυλάκια του Κήπου και του Δήμου Χαϊδαρίου. Καλύπτει την περιοχή 24 ώρες το 24ωρο, με προσωπικό που διατίθεται σε τρεις διαφορετικές οκτάωρες βάρδιες.

Προδιαγραφές των drones

Τα συγκεκριμένα εναέρια μέσα χρησιμοποιούν laser που δίνουν τις ακριβείς συντεταγμένες του συμβάντος. Επίσης zoom, καθώς και ευρυγώνιες και θερμικές κάμερες, που καταγράφουν εικόνες που μεταφέρονται live στο war room του Κέντρου Επιχειρήσεων στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με αποτέλεσμα την άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστών και την ακριβή κατεύθυνσή τους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ήδη αρκετές επικίνδυνες πυρκαγιές, που θα είχαν ολέθριες συνέπειες αν δεν αντιμετωπίζονταν μέσα στα πρώτα λεπτά εκδήλωσής τους, έχουν εντοπιστεί από drones. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η φωτιά που εκδηλώθηκε πριν λίγες ημέρες στο Πανόραμα Βούλας. Το drone εντόπισε τον καπνό από την πρώτη στιγμή και οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρέθηκαν στο σημείο σε μόλις 4 λεπτά, αντιμετωπίζοντας εγκαίρως την πυρκαγιά, προτού προλάβει να απειλήσει σπίτια και ζωές.

drones
Εναέρια επιτήρηση με την βοήθεια του drone της Πολιτικής Προστασίας, των έργων πυρασφάλισης των πυλώνων εντός του Βοτανικού Κήπου που εκτελέστηκαν σε συνεργασία του Ιδρύματος με τον ΑΔΜΗΕ.

Το σύστημα drones καλύπτει μέχρι αυτή τη στιγμή τα βουνά της Αττικής (Πάρνηθα, Υμηττό, Πεντέλη και Πόρτο Γερμενό, Αιγάλεω, Ποικίλο). Στόχος του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας είναι να προστεθούν και άλλα σημεία και τα συστήματα drones να επεκταθούν σε όλη την επικράτεια.

Το σύστημα drones είναι δωρεά από: Ελληνική Ένωση Τραπεζών, Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου, Helleniq Energy, Λαιμός, Συνένωσις – Τραυλού, Rolex και Avis.

Στον Διομήδειο Κήπο ένα από τα 25 σύγχρονα drones που επιτηρούν τους ορεινούς όγκους της Αττικής 4
Στον Διομήδειο Κήπο ένα από τα 25 σύγχρονα drones που επιτηρούν τους ορεινούς όγκους της Αττικής 6
Αντρέας Γκάτσης

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button