ΕΛΛΑΔΑ

Στην Ελευσίνα τα δύο πρώτα ελικόπτερα Romeo ΜH60 για το Πολεμικό Ναυτικό

Έφτασαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας τα πρώτα δύο ελικόπτερα τύπου Romeo ΜH 60, από τα επτά, που αγόρασε η Ελλάδα από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Συγκεκριμένα, έχουν φτάσει στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας με μεταγωγικό αεροσκάφος αμερικανικό πιθανώς τύπου C-17 από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα δύο πρώτα ελικόπτερα 68 του Πολεμικού Ναυτικού είναι τα δύο πρώτα από τα επτά συνολικά τα οποία έχει αγοράσει η Ελλάδα, τα οποία διαθέτουν αισθητήρες ηλεκτρονικού πολέμου, πανίσχυρο ραντάρ, τορπίλες κατά πλοίων, πυραύλους επιφανείας και πολυβόλα.

Τα MH-60R είναι η νεότερη και πιο ικανή έκδοση του ναυτικού ελικοπτέρου seahawk της Sikorsky και ένα από τα ικανότερα ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα στον κόσμο. Ο κύριος λόγος απόκτησής τους δεν είναι άλλος από την αντιμετώπιση των νέων αθόρυβων υποβρυχίων Τ-214 του τουρκικού ναυτικού. Στις 12 Ιουλίου 2019 το αμερικάνικο γραφείο αμυντικής συνεργασίας (DSCA) ανακοίνωσε την πιθανή πώληση στην Ελλάδα επτά ελικοπτέρων MH-60R και συναφούς εξοπλισμού, οπλισμού, εκπαίδευσης και αρχικής υποστήριξης ύψους 600 εκατ. δολαρίων.

Μέσα στα επόμενα χρόνια ο αεροπορικός βραχίωνας του Π.Ν. θα διαθέτει 18 σύγχρονα ναυτικά ελικόπτερα Seahawk των εκδόσεων S-70B-6, S-70B και MH-60R. Στην παρούσα φάση εκτός από την έναρξη παραδόσεων των υπερσύγχρονων MH-60R, τρέχει παράλληλα και το πρόγραμμα απόδοσης σε πτητική κατάσταση των υπολοίπων ελικοπτέρων του ναυτικού μέσα από τις συμβάσεις FOS που υπογράφτηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button