ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Στιγμιότυπα από τη μεγάλη “συγκέντρωση της ομπρέλας”

Η σημερινή συγκέντρωση της πόλης νίκησε τη βροχή, που από το πρωί “έπαιζε” τα παιχνίδια της. Παρά το γεγονός ότι προς στιγμήν οι διοργανωτές αποφάσισαν να την κάνουν μέσα στο Δημαρχείο, ο κόσμος δεν κούνησε από τη θέση του. Ούτε φυσικά χωρούσαν σε εσωτερικό χώρο. Έγινε λοιπόν έξω, κάτω από τις ομπρέλες, ενώ η βροχή δυνάμωνε σταδιακά περισσότερο.

Το βασικό συμπέρασμα του συλλαλητηρίου είναι ότι στο Χαϊδάρι έχει σφυρηλατηθεί ένα ισχυρό πνεύμα ενότητας που θα είναι πολύτιμο στη συνέχεια. Επίσης έχει γίνει αντιληπτό από το σύνολο της τοπικής κοινωνίας ότι “υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα”.

Υπό αυτές τις βροχερές συνθήκες δεν ήρθαν όλοι όσοι ήθελαν, αλλά ακόμη και έτσι υπήρχε πλήθος.

Το επίπεδο όλων των εισηγήσεων ήταν εξαιρετικό, όποια πολιτική προέλευση κι αν είχαν. Όμως το πρώτο παρόν αφιέρωμα ανήκει όχι στους ομιλητές -θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε πολλά τις επόμενες μέρες για το περιεχόμενο- αλλά στην ίδια τη συγκέντρωση. Άλλωστε υπάρχει διαθέσιμη ολόκληρη χάρη στη μαγνητοσκόπησή της από τη Streamia και μπορείτε να τη δείτε στο κανάλι μας στο Youtube.

Στο αφιέρωμα που ακολουθεί οι φωτογραφίες είναι του Γιώργου Μαλιώτη.

Στιγμιότυπα από τη μεγάλη "συγκέντρωση της ομπρέλας" 3

Είναι δύσκολο να υπολογιστεί ο αριθμός του κόσμου, καθώς κατά τη μεγάλη διάρκεια της συγκέντρωσης υπήρξε εναλλαγή των συμμετεχόντων, λόγω της βροχής. Εμείς υπολογίζουμε συνολικά πάνω από 1.500 άτομα από τις 11 που ξεκίνησαν να έρχονται πολλοί χωρίς ομπρέλα μέχρι μετά τις 2 το μεσημέρι που έφυγαν οι τελευταίοι, αρκετά ταλαιπωρημένοι.

Στιγμιότυπα από τη μεγάλη "συγκέντρωση της ομπρέλας" 5

Πολλοί παρακολούθησαν πίσω από τους ομιλητές, στο στεγασμένο αίθριο του Δημαρχείου.

Στιγμιότυπα από τη μεγάλη "συγκέντρωση της ομπρέλας" 7

Ο πρόεδρος της Διαπαραταξιακής, Γιάννης Θεοτοκάς, έδωσε μεγάλο αγώνα όλες τις προηγούμενες μέρες για να πάρει μορφή και “φόρα” το κίνημα της πόλης, προσπαθώντας ταυτόχρονα να κρατήσει ισορροπίες και να δώσει χώρο σε όσο το δυνατό περισσότερες απόψεις. Η Διαπαραταξιακή λειτούργησε συνθετικά, ενωτικά και με ανοιχτό πνεύμα, ενώ από την πλευρά τους οι 4 τοπικοί σύλλογοι έδωσαν με την ενεργητικότητά τους το “καύσιμο” για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα.

Στιγμιότυπα από τη μεγάλη "συγκέντρωση της ομπρέλας" 9

Τα συνθήματα της Διαπαραταξιακής Επιτροπής και των τοπικών συλλόγων περιείχαν την έκκληση “Μην παίζετε άλλο με τις ζωές μας” και σαφή μηνύματα: Ναι στην επαναλειτουργία του Ναυπηγείου, Όχι στις εγκαταστάσεις LNG.

Στιγμιότυπα από τη μεγάλη "συγκέντρωση της ομπρέλας" 11

Το κεντρικό πανό που υπήρχε πίσω από τους ομιλητές.

Στιγμιότυπα από τη μεγάλη "συγκέντρωση της ομπρέλας" 13

Το πανό της Ένωσης Γονέων.

Στιγμιότυπα από τη μεγάλη "συγκέντρωση της ομπρέλας" 15

Ο Πάνος και ο Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος, της Χαϊδαριώτικης επιχείρησης τηλεοπτικών μεταδόσεων Streamia, έκαναν, υπό διαρκή βροχή, τη ζωντανή μετάδοση της συγκέντρωσης μέσα από τα κανάλια του “Χαϊδάρι Σήμερα”.

Στιγμιότυπα από τη μεγάλη "συγκέντρωση της ομπρέλας" 17

Κουκούλα, ομπρέλα και σημαία. Όπλα στη σημερινή συγκέντρωση.

Στιγμιότυπα από τη μεγάλη "συγκέντρωση της ομπρέλας" 19

Τελευταίος από όλους και βρεγμένος αποχώρησε από την πλατεία ο Κυριάκος Ντηνιακός με τη σύζυγό του Δήμητρα. Ακόμη κι αν διαφώνησε πολιτικά κάποιος κάποτε μαζί του, δεν μπορεί να αρνηθεί ότι ήταν αφοσιωμένος στην πόλη και ένας τίμιος άνθρωπος. Ο Κώστας Ασπρογέρακας ανέφερε στην ομιλία του ένα πολύ χαρακτηριστικό περιστατικό της δημαρχιακής θητείας του: Πριν πολλά χρόνια εμφανίστηκε ένας επενδυτής που ζήτησε από τον Δήμο άδεια για επιχείρηση αλλαντικών στον Σκαραμαγκά. “Εκεί δεν χωράει ούτε γκαζιέρα” εισηγήθηκε ο Κυριάκος Ντηνιακός και το Δημοτικό Συμβούλιο απέρριψε την πρόταση. Σήμερα μας φέρνουν μία τεράστια γκαζιέρα.

Στιγμιότυπα από τη μεγάλη "συγκέντρωση της ομπρέλας" 21
Στιγμιότυπα από τη μεγάλη "συγκέντρωση της ομπρέλας" 23

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button