ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σκαραμαγκάς: 200 μέτρα διαπλάτυνση, ένας μήνας γεμάτος!

“Πάλι γκρινιάζετε. Δεν κοιτάτε που γίνεται έργο…”, θα μας πουν κάποιοι. Ναι γίνεται έργο και μάλιστα χρήσιμο. Αλλά, βρε αδερφέ, δεν φτιάχνουμε νέα Εθνική Οδό! Εξαντλήθηκε πια η υπομονή των μποτιλιαρισμένων οδηγών, κάθε μεσημέρι.

Όπως ίσως κάποιοι έχουν ήδη καταλάβει, μιλάμε για τη διαπλάτυνση του ρεύματος ανόδου της Εθνικής, στο ύψος της στροφής του Σκαραμαγκά. Ο δρόμος διαπλατύνεται με μια ακόμη λωρίδα δεξιά, που θα διευκολύνει την κίνηση όσων κατευθύνονται προς τη Λεωφόρο Σχιστού και θα ανοίξει το ροή για τους υπόλοιπους στην ανηφόρα.

Σκαραμαγκάς: 200 μέτρα διαπλάτυνση, ένας μήνας γεμάτος! 3

Μόνο που το -μικρό- αυτό έργο ξεκίνησε πριν από ένα και μήνα και ακόμη παιδεύει χιλιάδες ανθρώπους κάθε μέρα στην είσοδο της Αθήνας, καθώς για τις ανάγκες του έχει κλείσει μια λωρίδα κυκλοφορίας. Κάθε μέρα, από το μεσημέρι μέχρι αργά το απόγευμα, οι ουρές των οχημάτων είναι ολόκληρα χιλιόμετρα, σε ένα ήδη επιβαρυμένο σημείο.

Όταν ξεκίνησαν οι εργασίες, σε χρόνο dt τοποθετήθηκαν οι τσιμεντένιες μπάρες δεξιά. Αλλά δυστυχώς μετά άρχισαν τα… γνωστά. Για μια λεύκα που έπρεπε να κοπεί, χρειάστηκε ένα εικοσαήμερο. Όταν επιτέλους απομακρύνθηκε, όλοι είπαν “επιτέλους, μια ασφαλτόστρωση έμεινε”, αλλά χρειάστηκε γι’ αυτήν ακόμη μια εβδομάδα. Ωστόσο τα κολονάκια εκτροπής της κυκλοφορίας παραμένουν ακλόνητα στη θέση τους και τα νεύρα των οδηγών, που γυρνούν κουρασμένοι από τη δουλειά, δοκιμάζονται κάθε απόγευμα.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών, δεδομένης της κυκλοφοριακής σημασίας και του φόρτου του σημείου αυτού, θα ήταν λογικό να τα έχουν όλα έτοιμα, πριν ξεκινήσει η παρέμβαση. Αλλά δεν…

 

 

 

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button