ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σε ράγες υλοποίησης το πρώτο Logistics Park της Ελλάδας στο Θριάσιο- Αναμένονται πάνω από 3.000 θέσεις εργασίας

Πράσινο φως για το Θριάσιο Ι, στο Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση.

Το Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο είναι το σημαντικότερο κτηριακό έργο υποδομής στην Αττική. Αναμένεται ότι θα φέρει σημαντική ώθηση στον τεχνικό κλάδο και εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Με τη λειτουργία του εμπορευματικού κέντρου εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν περισσότερες από 3.000 θέσεις εργασίας.

Το Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο είναι μετά από 5 χρόνια σε ράγες υλοποίησης μετά το ναι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτό αποκάλυψε ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς, από το βήμα του 2ου Φόρουμ Καινοτομίας, με τίτλο “Η Καινοτομία οδηγεί τις εξελίξεις”. “Το 2022 το Θριάσιο Ι θα αποτελέσει ένα project σε λειτουργία”, ανέφερε χαρακτηριστικά. Το έργο το οποίο είχε παγώσει εδώ και τρία χρόνια από την Κομισιόν πλέον μπαίνει σε ράγες υλοποίησης.

Επιπρόσθετα ο κ. Ξιφαράς μίλησε και για το «Θριάσιο ΙΙ» και είπε ότι τις επόμενες μέρες θα δοθεί στη δημοσιότητα ο σχετικός διαγωνισμός. Όπως ανέφερε ο  Γενικός Γραμματέας Μεταφορών “η ελληνική κυβέρνηση έθεσε ψηλά στις προτεραιότητές της την ενίσχυση των Logistics, ώστε η Ελλάδα να αποτελέσει ένα διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο στην ΝΑ Μεσόγειο και ο κλάδος να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης των εμπορικών δραστηριοτήτων της χώρας”.

Τι άλλαξε

Σύμφωνα με το ypodomes.gr, για να φτάσουμε εδώ, έπρεπε 12 σημεία της σχετικής σύμβασης παραχώρησης να αναθεωρηθούν για να ξεκολλήσει το πρότζεκτ και να φτάσουμε στο σημείο να μιλάμε για εκκίνηση του έργου. Σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός της επένδυσης στα 588 στρέμματα του Θριασίου ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ.

Θα πρέπει να αναφερθεί πως στη «Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο AE» (ΘΕΚ ΑΕ) αλλάζει η μετοχική σύνθεση, με το ποσοστό της στην ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ να μειώνεται στο 60% από 80% και εκείνο της Goldair αντίστοιχα να αυξάνεται στο 40% από το 20% που ήταν αρχικά.

Τι θα κατασκευαστεί

Το έργο αφορά στην Μελέτη και Κατασκευή του πρώτου Logistics Park στην Ελλάδα, που περιλαμβάνει την ανάπτυξη αποθηκών καθώς και υποστηρικτικών κτιρίων συνολικής επιφάνειας 235.000 m2 εντός οικοπέδου επιφάνειας 588 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας ΓΑΙΑΟΣΕ.

Παράλληλα με τις κατασκευές των κτιριακών εγκαταστάσεων, θα κατασκευαστεί οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο εντός του πάρκου, με σκοπό την δυνατότητα ανεφοδιασμού των αποθηκών, με συνδυασμό μεταφορικών μέσων, μία δυνατότητα μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα.

Η πρώτη φάση του Έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 24 μηνών από την έναρξη ισχύος της σύμβασης παραχώρησης, που τοποθετείται εντός του επόμενου τριμήνου. Τα έργα τα έχει αναλάνει η Mytilineos.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ: Ξεκινούν μέσα στο 2019 οι εργασίες στο Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button