ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Χαϊδαρίου απαντά στους Πολίτες σε Δράση για τα προγράμματα ανακύκλωσης

Η Λαϊκή Συσπείρωση Χαϊδαρίου απαντά στους Πολίτες σε Δράση για τα προγράμματα ανακύκλωσης 1Λαϊκή Συσπείρωση Χαϊδαρίου

Από την ανακοίνωση των Πολιτών σε Δράση σχετικά με το πρόγραμμα «Χαρτοφάγος» στα σχολεία, φαίνεται ότι αγνοούσαν μέχρι τώρα ότι εκτός από τους μπλε κάδους ανακύκλωσης που υπήρχαν στους δρόμους, αξιοποιούνταν και ξεχωριστά προγράμματα ανακύκλωσης χαρτιού στο Δήμο μας.

Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι:

1. Το πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού στα Σχολεία, που περιλάμβανε ανακύκλωση σχολικών βιβλίων που δεν μπορούσαν να επαναχρησιμοποιηθούν, τετράδια, χαρτί φωτοτυπικού κλπ, εφαρμόστηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και το Ι.Τ.Υ.Ε. Διόφαντος και ονομάστηκε «Το χαρτί του μέλλοντός μας – Ανακύκλωση χαρτιού στα σχολεία». Το πρόγραμμα αυτό συνέβαλε στην οικολογική ευαισθητοποίηση των μαθητών και συνολικά της σχολικής κοινότητας, ενώ παράλληλα υπήρχε και όφελος για τα Σχολεία, που μεταφραζόταν σε δωρεάν διάθεση φωτοτυπικού χαρτιού. Ο Δήμος Χαϊδαρίου συμμετείχε από την αρχική, πρώτη πιλοτική φάση του προγράμματος το 2016 μαζί με 13 ακόμα Δήμους και συνέχισε και τα επόμενα χρόνια. Το Σεπτέμβρη του 2019 (Σχολική χρονιά 2019-2020) το πρόγραμμα δεν συνεχίστηκε, οπότε φυσιολογικά έπρεπε να ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα «Χαρτοφάγοι» και για τα σχολεία.

2. Για τα δημοτικά κτήρια εφαρμόζεται ήδη το πρόγραμμα «Χαρτοφάγοι», σε συνεργασία με τον ΕΣΔΝΑ, όπου χάρτινοι κάδοι δέχονται μόνο ανακυκλώσιμα χαρτιά.

Μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι αυτά τα γνωρίζει ο κος Σπηλιόπουλος, αφού επανειλημμένα είχαν ειπωθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Σε πολλά θέματα ο κος Σπηλιόπουλος παραπληροφορεί ή απαξιώνει όσα έχει κάνει η Δημοτική Αρχής της Λαϊκής Συσπείρωσης. Έρχεται όμως τώρα, παριστάνοντας τον ξαφνιασμένο, να δηλώσει χαρούμενος που για πρώτη φορά η Δημοτική Αρχή Ντηνιακού θα υλοποιήσει πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού στα Σχολεία και σε δημοτικά κτήρια του Δήμου μας. Αφήνουμε σε κάθε καλοπροαίρετο συμπολίτη μας να ερμηνεύσει την αφετηρία και την στόχευση αυτών των δημοσιευμάτων.

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button