ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΘΕΜΑ

Βοτανικός: Η hot περιοχή στο real estate της Αθήνας! – Επένδυση 150 εκατ. ευρώ στο ακίνητο της Softex

Αλλάζει άρδην ο Βοτανικός την επόμενη πενταετία. Η περιοχή όπου σήμερα επικρατούν τριτοκοσμικές πολεοδομικά συνθήκες αναμένεται να γίνει hot περιοχή στο real estate της Αθήνας. Η μόνη αξιόλογη υποδομή προς το παρόν είναι ο σταθμός Μετρό Ελαιώνας.

Ένα από τα μεγάλα αναπτυξιακά σχέδια είναι η ανάπλαση του παλιού εργοστασίου της Softex, μαζί βέβαια με την ανέγερση του γηπέδου του Παναθηναϊκού και των εγκαταστάσεων του ερασιτέχνη, την μελλοντική δημιουργία του νέου σύγχρονου σταθμού των ΚΤΕΛ, αλλά και τις εκτεταμένες αναπλάσεις και έργα υποδομών του Δήμου Αθηναίων που περιλαμβάνουν και ένα μεγάλο πάρκο.

Το έργο στο παλιό ακίνητο της Softex κινεί η Dimand, ο διευθύνων σύμβουλος της οποίας, Δημήτρης Ανδρεόπουλος, δήλωσε ότι ο Βοτανικός “είναι μια ευκαιρία, 2,5 χιλιόμετρα από την Ομόνοια και 1.400 μέτρα από το Γκάζι”.

Ο Βοτανικός, σημείωσε ο κ. Ανδριόπουλος, “αποτέλεσε το βιομηχανικό κέντρο της πόλης και μεταπολεμικά με την αποβιομηχανοποίηση έμεινε μια “τρύπα” σχεδόν στο κέντρο της. Είμαστε η πρώτοι που αγοράσαμε 50 στρέμματα στην περιοχή για σκοπούς αξιοποίησης. Θεωρούμε ότι είναι μια ευκαιρία. Η περιοχή διαθέτει Μετρό, θα γίνει το γήπεδο του Παναθηναϊκού, το εγχείρημα της Διπλής Ανάπλασης”.

επένδυση
Βοτανικός: Η πιο hot περιοχή στο real estate της Αθήνας / Νέα Softex

Από τα συνολικά 150.000 τμ δόμησης που υπήρχαν, η Dimand θα προχωρήσει σε νέα δόμηση 50.000 τμ, αναπλάθοντας το υπόλοιπο ακίνητο σε κοινόχρηστους χώρους και πράσινο. Το ακίνητο που βρίσκεται κοντά στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, προορίζεται να γίνει χώρος γραφείων.

Το project ονομάζεται IQ Athens. Για την Dimand η αξιοποίηση παλαιών κτηρίων δεν είναι κάτι καινούργιο, αφού η ίδια πρωταγωνιστεί (σε κοινοπραξία με τις Prodea και EBRD (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης) στην υλοποίηση του εμβληματικού έργου Piraeus Tower, το οποίο δίνει ζωή στο “κουφάρι” του Λιμανιού του Πειραιά και θα αποτελεί τον πρώτο “πράσινο πύργο” στην Ελλάδα, που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2023, έχει ύψος 84 μέτρα και αποτελείται από 22 ορόφους. Το ύψος της επένδυσης αναμένεται να αγγίξει τα 40 εκ. ευρώ. Στο χαρτοφυλάκιό της ανήκει και το Μινιόν, αλλά και άλλα μεγάλα κτηριακά έργα στην Αθήνα.

Πάρκο Βοτανικού Βοτανικός: Η πιο hot περιοχή στο real estate της Αθήνας

Το έργο που αποτελεί σημείο καμπής στο real estate της Αθήνας

Στο ακίνητο της Softex θα κατασκευαστούν και θα ανακαινιστούν συνολικά 10 κτίρια σε μια έκταση 50 στρεμμάτων. Στόχος είναι η δημιουργία κτιρίων γραφείων. Συνολικά προβλέπεται η κατασκευή 79.202 τ.μ., από τα οποία 47.000 τ.μ. αφορούν στην επιφάνεια ανωδομής.

Έχουν προχωρήσει οι εργασίες κατεδάφισης με ταυτόχρονη εξυγίανση από την βιομηχανική χρήση δεκαετιών και προετοιμάζεται το έδαφος για να ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες.

Τα κτίρια θα είναι ενεργειακής κλάσης A+. Στους κοινόχρηστους χώρους έχει προβλεφθεί 15.000τμ φύτευση ενώ για τις καθημερινές ανάγκες ηλεκτροδότησης θα συμβάλει εγκατάσταση φωτοβολταϊκών ισχύος 1MW.

Το συνολικό κόστος της νέας επένδυσης στο real estate της Αθήνας θα φτάσει τα 152,2 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com η χρηματοδότηση θα προέλθει κατά 100 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, 30 εκατ. ευρώ από χρηματοδότηση της Alpha Bank ενώ 20 εκατ. ευρώ θα επενδύσει και η Dimand. Ήδη για το ένα από τα κτίρια που θα ανεγερθούν έχει συμφωνηθεί η μίσθωση του και έπονται οι επίσημες ανακοινώσεις.

Βοτανικός: Η hot περιοχή στο real estate της Αθήνας! - Επένδυση 150 εκατ. ευρώ στο ακίνητο της Softex 5

H ολοκλήρωση του project προβλέπεται να γίνει τμηματικά μέχρι το 2027. Η πρόκληση είναι η προσέλκυση επιχειρήσεων που θα δουν την περιοχή ως μια νέα αστική ζώνη η οποία από την αφάνεια θα αναδειχθεί ως ένα σύγχρονος αστικός χώρος.

Η περιοχή του Βοτανικού έχει πάρα πολλά προτερήματα για να πρωταγωνιστήσει στο real estate της Αθήνας. Πέραν του γεγονός ότι υπάρχει σταθμός Μετρό, ότι προβλέπονται να μετακομίσουν τα ΚΤΕΛ και να ολοκληρωθεί η Διπλή Ανάπλαση, είναι σε στρατηγικό σημείο στην πόλη.

Πλαισιώνεται από τους μεγάλους άξονες του Κηφισού, της Ιεράς Οδού, της Πειραιώς και της Πέτρου Ράλλη, είναι πολύ κοντά από το κέντρο της Αθήνας και σχετικά κοντά από το παραλιακό μέτωπο του Φαλήρου.

Εκτιμάται πως όταν όλα τα porject προχωρήσουν και ολοκληρωθούν η εικόνα στην περιοχή θα έχει αλλάξει ριζικά μέχρι το 2027. Αυτές οι μεγάλες επενδύσεις όμως, μπορούν να τραβήξουν και άλλες οι οποίες τελικά να κάνουν την περιοχή από τις πιο hot στο real estate της Αθήνας.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button