ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Βομβαρδισμένοι” δρόμοι στον Προφήτη Ηλία

Συμπολίτης παρουσιάζει την προβληματική κατάσταση των δρόμων στον Προφήτη Ηλία, που δυσχεραίνουν πολύ την κίνηση των οχημάτων σε ένα ήδη δύσκολο από τη φύση του έδαφος. 

Δεν έχει τέλος η φθορά των τσιμεντένιων πλακών στους ανηφορικούς δρόμους του Χαϊδαρίου. Συγκεκριμένα, υπάρχουν κάποιοι ανηφορικοί δρόμοι στο Χαϊδάρι, όπως η οδοί Λεωνίδα, Παύλου Μελά, Σπάρτης, Μακεδονίας, Σκύρου και αρκετοί άλλοι, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα. Έχουν κατασκευασθεί εδώ και πολλά χρόνια με τετράγωνες τσιμεντένιες πλάκες, προκειμένου να μην είναι ολισθηροί. Παρ’ όλα αυτά όμως, η πάροδος του χρόνου αποδεικνύει ότι οι συγκεκριμένοι δρόμοι είναι σε χειρότερη κατάσταση από τους υπόλοιπους ασφάλτινους.

Καθημερινά, ο αριθμός των κατακερματισμένων πλακών αυξάνεται, με την διέλευση των οχημάτων. Οι πλάκες που θρυμματίζονται, μετατρέπονται  σε μικρές πέτρες, οι οποίες διασκορπίζονται στο οδόστρωμα, ενώ στη θέση τους δημιουργούνται βαθιές  λακκούβες, οι οποίες προκαλούν φθορές στα οχήματα.

"Βομβαρδισμένοι" δρόμοι στον Προφήτη Ηλία 1
dav

Ιδιαίτερο πρόβλημα αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή η οδός Σπάρτης, στο ύψος της Αγίας Μαρίνας, η οποία από μακριά φαίνεται σαν βομβαρδισμένος δρόμος. Για να διέλθουν αυτόν το δρόμο οι οδηγοί αναγκάζονται να κάνουν ζιγκ-ζαγκ, προκειμένου να μην πέσουν στις βαθιές λακκούβες.

Κατά διαστήματα, το συνεργείο του Δήμου περνούσε και μπάλωνε τις λακκούβες με άσφαλτο, ενώ εδώ και αρκετούς μήνες δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από τους τοπικούς φορείς. Η μόνη λύση είναι να κατασκευαστούν από την αρχή τα τμήματα των δρόμων που έχουν πρόβλημα, είτε ξανά με νέες πλάκες είτε με κανονική άσφαλτο.

Οι φωτογραφίες που σας στέλνω έχουν ληφθεί πρόσφατα από τις οδούς Λεωνίδα, Σπάρτης και Μακεδονίας. Σε αυτές μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει το μέγεθος της φθοράς.

(Τα στοιχεία του επιστολογράφου στη διάθεση της εφημερίδας)

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button