ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Προϊστάμενη του Δήμου Χαϊδαρίου εργάστηκε πάνω από 4.000 ώρες υπερωριακά!” – Αληθεύει;

O Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Χαϊδαρίου σε ανακοίνωσή του καυτηριάζει δημοσίευμα ιστοσελίδας που θεωρεί συκοφαντικό για υπάλληλο του Δήμου μας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Χαϊδαρίου καταδικάζει και ζητάει να αποσυρθεί το ανώνυμο και ανυπόγραφο δημοσίευμα της ιστοσελίδας Δικαιοσύνη Σήμερα με τίτλο “Προϊστάμενη εργάστηκε πάνω από 4.000 ώρες υπερωριακά!”.

Το συγκεκριμένο άρθρο εκτός από ανυπόστατο θίγει το σύνολο των Εργαζομένων του Δήμου μας, αφού το ύφος του υποδηλώνει έναν τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών, όπου ο κάθε υπάλληλος μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και να μένει ατιμώρητος ή να καλύπτονται οι έκνομες πράξεις του.

Τα ζητήματα που θέτει, εκτός από ψευδή, εν γνώσει του συντάκτη, αλλά και όποιου του το υπαγόρευσε, είναι αόριστα και ξεπερνάνε τα όρια της χυδαιότητας.

Ωστόσο θα πρέπει να τοποθετηθούμε για ορισμένα ζητήματα.

Σύμφωνα με το άρθρο 20 του ν. 4325/15 οι υπερωρίες δεν μπορούν να ξεπερνάνε τις 36 ώρες μηνιαίως. Ακόμα και αν δεχτούμε ότι υπήρξαν οι 4.000 ώρες, αυτές θα πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί σε βάθος 10 ετών περίπου, με την προϋπόθεση ότι κάθε μήνα βεβαιωνόταν ο ανώτερος αριθμός των 36 ωρών. Το ποσό δε, που αντιστοιχεί στις υποτιθέμενες ώρες δεν προσεγγίζει τις «πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ» που επικαλείται το άρθρο.

Ο συντάκτης ή όποιος του το υπαγόρευσε το συγκεκριμένο δημοσίευμα θα πρέπει να έχει όλα τα στοιχεία που στηρίζουν και αποδεικνύουν τις συγκεκριμένες κατηγορίες. Αν έχει διαπιστώσει αυτή τη σωρεία παρατυπιών, συμπεριλαμβανομένου και της απώλειας υλικών όπως αναφέρει, θα πρέπει ως οφείλει να κινήσει όλες τις διαδικασίες που υπαγορεύονται από τον Νόμο για να επιβληθούν οι κυρώσεις που προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα.

Θα μπορούσε ο αρθογράφος να αναρωτηθεί για ποιο λόγο δίνονται υπερωρίες σε κάθε Δήμο. Να αναρωτηθεί δηλαδή αν επαρκεί το προσωπικό του Δήμου σε Καθαριότητα, Αυτεπιστασία και Πράσινο ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες της Πόλης ή αν είναι υποχρεωμένοι οι Εργαζόμενοι να δουλεύουν Σαββατοκύριακα, νυχτερινές ώρες εις βάρος σε αρκετές περιπτώσεις της Υγείας τους και της Σωματικής τους ακεραιότητας (μετράμε δεκάδες θανάτους και εκατοντάδες σοβαρούς τραυματισμούς που υπάρχουν στους Δημοτικούς Υπάλληλους την ώρα του καθήκοντος).

Παράλληλα μας προβληματίζει το γεγονός ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα προέρχεται από ιστοσελίδα συμφερόντων γνωστού Αντιδημάρχου γειτονικού μας Δήμου σε μια περίοδο που η επίθεση στα δικαιώματα των Εργαζομένων και από αυτόν και την Δημοτική Αρχή που εκπροσωπεί βρίσκεται σε εξέλιξη. Σε μια περίοδο που βάλλεται συνολικά ο Δημόσιος και Κοινωνικός χαρακτήρας των δομών των Δήμων (άρθρο 179 του «αναπτυξιακού νόμου», σύναψη σύμβασης με ιδιωτική εταιρία για την αποκομιδή ογκοδών απορριμμάτων στον Δήμο μας, περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης από την Κυβέρνηση). Αναρωτιόμαστε λοιπόν μετά από όλα αυτά πού αποσκοπεί ο εμπνευστής του δημοσιεύματος;;;

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Χαϊδαρίου θα υπερασπίζεται πάντα το δίκιο και όλους τους Εργαζόμενους που δεν έχουν πρόσβαση σε ιστοσελίδες και μέσα μαζικής δικτύωσης και βάλλονται με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button