ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Ιστορική αυταπάτη, όχι ιστορική ήττα η απώλεια της προβλήτας του Σκαραμαγκά””

Απέναντι στο άρθρο μας “Το Χαϊδάρι ενώπιον ιστορικής ήττας” παίρνει θέση Χαϊδαριώτης που γνωρίζει διαχρονικά την εξέλιξη του θέματος της ακτής Σκαραμαγκά, αλλά λόγω της θέσης του στον Δήμο δεν μπορεί να το κάνει επωνύμως:

“Ιστορική ήττα”; Μάλλον για ιστορική αυταπάτη πρόκειται. Συμμετέχετε κι εσείς σ’ αυτή την ομαδική παράκρουση, όπου όλο το πολιτικό προσωπικό της πόλης συναγωνίζεται σε πλειοδοσία ανοησίας. Παρασυρμένοι όλοι από τις παιδικές ζωγραφιές του Τερζάκη, ξοδεύουν πολύτιμο πολιτικό και διεκδικητικό κεφάλαιο “για ένα πουκάμισο αδειανό…”. Πρώτον γιατί ο χώρος δεν πρόκειται να ελευθερωθεί ούτε επί Δημαρχίας του Ντηνιακού του 3ου. Δεύτερον γιατί στο συγκεκριμένο χώρο είναι παντελώς αδύνατο να αναπτυχθούν λειτουργίες αναψυχής όπως πάρκο, αθλητικές δραστηριότητες κλπ. Για εκατό λόγους. Επιχειρήθηκε και στο παρελθόν με τη διαμόρφωση από τον Δήμο άλλου κομματιού και δεν πάτησε ποτέ ψυχή! Μόνο επιχειρηματική – εμπορική δραστηριότητα μπορεί να γίνει εκεί, αλλά δεν το προτείνει κανείς, μη φανεί υποχωρητικός και λιγότερο αγωνιστής από το διπλανό του… Γι’ αυτό λέω “δεν σωζόμεθα με τίποτα”.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ: Δεν δυσκολευόμαστε να συμφωνήσουμε με τον επιστολογράφο μας ότι εγκαταστάσεις περιπάτου και αναψυχής τοπικού τύπου στον χώρο αυτό του Σκαραμαγκά θα οδηγούσαν μάλλον σε αποτυχία. Αφού και μιας πλατείας η συντήρηση αποτελεί πρόβλημα στο Χαϊδάρι… Επιπλέον, συντρέχει και η παντελής απροθυμία του κράτους να κάνει μια σοβαρή επένδυση στα μέρη μας. Γι’ αυτό προτείναμε να επιδιωχθεί η εμπλοκή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που έχει την οικονομική δυνατότητα, αλλά και “κάτι μας χρωστάει”: Πράξη δικαιοσύνης – χρέος από το παρελθόν: Να επενδύσει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην ακτή Σκαραμαγκά. Δυστυχώς όμως οι κυβερνήσεις όχι απλώς όραμα δεν έχουν, αλλά ούτε πέρα από τη μύτη τους δεν μπορούν να δουν. Όσο για τον κ. Γιώργο Τερζάκη, τον οποίο αναφέρει ο επιστολογράφος και ένα τρελό παιχνίδι της μοίρας το έφερε από υπερασπιστής της προβλήτας να γίνει πρόεδρος της ΕΤΑΔ, ας σπάσει τη σιωπή του και ας μας διαφωτίσει τι συνέβη και η προβλήτα βρέθηκε “δεμένη” με την δεξαμενή 5 και πουλιέται μαζί της.

Εδώ η επίμαχη παλιότερη παρέμβασή του μέσα από την εφημερίδα μας (αναδημοσίευση 2017):

Η Εσπλανάδα του Χαϊδαρίου! Ιστορικό – νομική τεκμηρίωση – πρόταση για την ανάκτηση της θάλασσάς μας

 

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button