ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Φύγετε από το σπίτι τώρα!” – “Πού να πάω με τρία μωρά;”

Σε πείσμα της κυβέρνησης, που φαίνεται να θεωρεί παρελθόν τον σεισμό της 19ης Ιουλίου, η πραγματικότητα επιμένει να βάζει τη δική της θλιβερή σφραγίδα στη ζωή χιλιάδων ανθρώπων. Οι μεγάλες υλικές ζημιές στο Χαϊδάρι έχουν ήδη εξελιχθεί σε σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα. Το οποίο, δυστυχώς, δεν κατάφερε να βγει από τα όρια της πόλης και έχουν μείνει μόνοι τους οι πολίτες και ο Δήμος να παλεύουν με ζητήματα που είναι πάνω από τις δυνάμεις τους…

Σήμερα, πρωί Τετάρτης 31 Ιουλίου. Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής βρίσκεται ένας νέος άνδρας, ο Γιώργος, πατέρας τριών μωρών παιδιών. Εκφράζει μια τρομερή αγωνία για το μέλλον της οικογένειάς του, κρατώντας ωστόσο μια εντυπωσιακά αξιοπρεπή στάση: Δεν ανεβάζει τους τόνους ούτε στα πιο δραματικά σημεία της περιγραφής όσων ζουν εδώ και 12 μέρες.

“Κίτρινο”

“Μας είπαν οι μηχανικοί που έλεγξαν το σπίτι να φύγουμε αμέσως. Πού να πάω με τρία μωρά; τους είπα. Και η δική μου πρώτη σκέψη, μόλις είδα την κατάσταση του σπιτιού, ήταν να τους πάρω όλους και να φύγω. Αλλά γρήγορα διαπίστωσα ότι δεν είχα ούτε πού να πάω ούτε τα οικονομικά μέσα για να μετακινήσω το νοικοκυριό και την οικογένεια. Η γυναίκα μου είναι άνεργη και τα μέσα πολύ σφιχτά. Καθάρισα τα μπάζα και μένουμε μέσα. Ακόμα πέφτουν κομμάτια και συνεχώς καθαρίζω”, μάς λέει.

"Φύγετε από το σπίτι τώρα!" - "Πού να πάω με τρία μωρά;" 1

Το αδιέξοδο είναι ολοφάνερο. Η οικογένεια έχει ένα αγοράκι 27 μηνών και άλλα δύο δίδυμα 8 μηνών… “Είμαστε σε δύσκολη κατάσταση”, λέει και η φωνή του ακούγεται να σπάει. Στην ίδια κατάσταση βρίσκονται και τα άλλα διαμερίσματα της πολυκατοικίας, στο Δάσος, όπου επίσης υπάρχουν παιδιά. Αυτή την ώρα βρίσκονται στην εξοχή με τους παππούδες, αλλά σύντομα θα πρέπει να επιστρέψουν. 

“Ο δήμαρχος κύριος Σελέκος μου είπε προσωπικά μέσω τηλεφώνου πως δεν υπάρχει μέριμνα για περιπτώσεις σαν την δική μου. Μήπως γνωρίζετε κάτι σχετικό;”, συνεχίζει ο Γιώργος.

Αν λάβει κανείς υπόψη του ότι οι μέχρι τώρα έλεγχοι βγάζουν το 10% των σπιτιών, που έχουν υποστεί ζημιές, μη κατοικήσιμο – “κίτρινο”, σε αυτή την κατηγορία θα βρεθούν τουλάχιστον 150 σπίτια. Αριθμός διόλου ευκαταφρόνητος!

Για όλους αυτούς τους ανθρώπους και ακόμα πιο πιεστικά για τις περιπτώσεις πολύτεκνων οικογενειών πρέπει να υπάρξει κοινωνική μέριμνα. Αυτή που οφείλει να λάβει ένα ευρωπαϊκό κράτος, σε μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, το 2019. Η δημοτική αρχή ζήτησε να κηρυχτεί η πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Το Υπουργείο Εσωτερικών ας μην κρύβει άλλο το πρόβλημα κάτω από το χαλί…  Οι συμπολίτες μας χρειάζονται την υλική, αλλά και την ηθική στήριξη της Πολιτείας.

ΥΓ. Σε σχόλιό της στη σελίδα μας στο fb, η κ Κ.Τ. γράφει:

Κανένα σχόλιο στα κανάλια για τα μη κατοικήσιμα σπίτια, όλοι μιλούν για εγκαταλελειμμένα ερείπια μόνο. Υπάρχουμε κι εμείς με χαρακτηρισμένα επικίνδυνα σπίτια, και κοιμόμαστε με το ένα πόδι κάτω από το κρεββάτι.

Μ.Χ.

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button