ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νάντια Γιαννακοπούλου σε Χρυσοχοΐδη: Τι θα κάνεις για την εγκληματικότητα στη Δυτική Αθήνα;

Με ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Δυτ. Αθήνας, Νάντια Γιαννακοπούλου, επισημαίνει την αύξηση των κρουσμάτων εγκληματικότητας στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας και ζητά την καλύτερη πρόληψη και καταστολή της εγκληματικής δραστηριότητας, προκειμένου οι κάτοικοι να πάψουν να βιώνουν φόβο για τις περιουσίες και την σωματική τους ακεραιότητα.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Τον τρόμο βιώνουν καθημερινά οι κάτοικοι τη Δυτικής Αθήνας, καθώς συμμορίες, βαριά οπλισμένοι κακοποιοί κι ενίοτε κουκουλοφόροι ληστές, επιτίθενται στα σπίτια, σε καφετέριες, ληστεύουν, και δημοσία θέα τελούν αξιόποινες πράξεις.

Το τελευταίο διάστημα μάλιστα, βλέπουν το φως της δημοσιότητας περιστατικά ένοπλων ληστειών, ξεκαθαρίσματος λογαριασμών σε όλη την περιφέρεια Δυτικής Αττικής.

Στο Κίνημα Αλλαγής έχουμε, μέσω Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, εγκαίρως επισημάνει τον κίνδυνο αύξησης της εγκληματικότητας στην Αττική, ως αποτέλεσμα της συγχώνευσης των Αστυνομικών Τμημάτων και του Τμήματος Ασφαλείας που αποφάσισε η κυβέρνηση Σύριζα και δυστυχώς η πραγματικότητα έως σήμερα μας επιβεβαιώνει.

Επειδή η εμπέδωση κλίματος ασφαλείας και η πρόληψη και καταστολή της εγκληματικής δραστηριότητας προϋποθέτουν ισχυρή αστυνομική παρουσία,

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργέ:

1.Σκοπεύετε να ενισχύσετε τα Αστυνομικά Τμήματα της Δυτ. Αττικής, ώστε να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν καλύτερη πρόληψη και καταστολή της εγκληματικής δραστηριότητας στην περιοχή;

  1. Σε ποιες δραστικές ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε, προκειμένου να πάψουν οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής να βιώνουν τον φόβο και τον πανικό για τις περιουσίες τους, την σωματική τους ακεραιότητα και βεβαίως για την ζωή τους;

  2. Προτίθεστε να ορίσετε συγκεκριμένο αναγκαίο χρονοδιάγραμμα και δέσμη μέτρων, ώστε να εξαλειφθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον;»

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button