ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΔΗΜΟΤΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Να κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Χαϊδάρι” Δεκάδες μέχρι στιγμής τα ακατοίκητα σπίτια!

Με επιστολή του στο Υπουργείο Εσωτερικών και την Περιφέρεια Αττικής ο Δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος ζητάει να κηρυχθεί ο Δήμος Χαϊδαρίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των βλαβών που προκάλεσε σε οικοδομές ο σεισμός της 19ης Ιουλίου. Πράγματι οι μέχρι τώρα ελεγχοι των μηχανικών δείχνουν ότι δεκάδες σπίτια κατέστησαν ακατοίκητα και πάνω από 1.500 έχουν υποστεί ζημιές στις τοιχοποιίες.

Αναλυτικά η επιστολή του Μ. Σελέκου:

Σας ενημερώνουμε ότι ο σεισμός της 19ης  Ιούλη 2019, έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην πόλη μας.

Ήδη,  έχουν καταγραφεί πάνω από 1.600 αιτήματα για έλεγχο σπιτιών και καταστημάτων, αριθμός που είναι πολλαπλάσιος, αν υπολογιστεί ότι κάποιες αιτήσεις αφορούν σε κτίρια ή πολυκατοικίες δεκάδων διαμερισμάτων.

Από τον μέχρι σήμερα έλεγχο σε 425 οικίες,  που έχουν κάνει τα κλιμάκια του ΥΠΕΧΩΔΕ (στελεχωμένα και από μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας),  έχουν κριθεί ως ακατοίκητες 42 οικίες, ενώ και στα υπόλοιπα υπάρχουν ρωγμές στην τοιχοποιία και άλλες ζημιές, που είναι απαραίτητο να επισκευαστούν,  προκειμένου να υπάρχει ασφαλές περιβάλλον για όλους.

Ιδιαίτερα δε, στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όπως παιδιά, ΑΜΕΑ, ηλικιωμένοι , ασθενείς κλπ.

Όπως είναι αυτονόητο, με την ολοκλήρωση του ελέγχου,  ο αριθμός των σοβαρά πληγεισών κατοικιών θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερος.

Άρα, πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την εύρεση στέγης και την αποκατάσταση των οικογενειών των σεισμοπλήκτων.

Επίσης, πολλές ζημιές σημειώθηκαν σε πολλά Σχολεία του Δήμου μας, σε Παιδικούς Σταθμούς και στο Κέντρο Πολιτισμού.

Για όλους αυτούς τους λόγους που προαναφέρθηκαν , επειδή τα προβλήματα είναι πολλά και χρειάζεται άμεση παρέμβαση προκειμένου να βοηθηθούν οι συμπολίτες μας,  αλλά και  να υπάρχει η δυνατότητα λειτουργίας όλων των δημοτικών υπηρεσιών σε ασφαλή κτίρια, ζητούμε να κηρυχθεί  ο Δήμος Χαϊδαρίου σε κατάσταση ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ.

Να τεθεί σε πρώτη προτεραιότητα κάθε δυνατότητα υποστήριξης του Δήμου μας, για την αντιμετώπιση αυτής της δύσκολης κατάστασης,  για την αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής της πόλης μας.                                                                         Με εκτίμηση,                                                                                                  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΕΛΕΚΟΣ

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button