ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Έξωση” 4 Βουλγάρων από την “πολυκατοικία φάντασμα” της Γ. Παπανδρέου

 

Την πόρτα της εξόδου σε 4 παράνομους «ενοίκους» έδειξαν άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Χαϊδαρίου από την ερειπωμένη πολυκατοικία της οδού Γεωργίου Παπανδρέου, στο Δάσος.

Το κτήριο είχε χτυπηθεί από τον καταστροφικό σεισμό του 1999, έχει κριθεί ακατάλληλο για χρήση και από τότε, επί 19 χρόνια (!)  έχει μείνει ακατοίκητο και ερειπωμένο. Σύμφωνα με καταγγελίες περιοίκων, κατά καιρούς μετατρέπεται σε στέκι άστεγων και δημιουργείται εστία μόλυνσης από ακαθαρσίες, σύνεργα τοξικομανών κτλ. 

Το τελευταίο διάστημα στη σεισμόπληκτη πολυκατοικία βρήκαν «στέγη» τέσσερις Βούλγαροι, τρεις άνδρες και μία γυναίκα. Στο ΑΤ Χαϊδαρίου γίνονταν τακτικά προφορικές καταγγελίες γι’ αυτούς, ωστόσο δεν έλεγαν εγκαταλείψουν το καταφύγιό τους. Παρά τις προφορικές συστάσεις των αστυνομικών, εκείνοι αποχωρούσαν για δύο ώρες και ύστερα ξαναγύριζαν. Ο κόμπος είχε φτάσει πλέον στο χτένι.

Εισαγγελική εντολή για απομάκρυνση τους

Το βράδυ της Τετάρτης, 13 Ιουνίου, μετά από έγγραφη καταγγελία των 16 ιδιοκτητών, άνδρες του ΑΤ Χαϊδαρίου μπήκαν στο κτήριο και συνέλαβαν τους τέσσερις Βούλγαρους. Ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία. Οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα με τις κατηγορίες της διατάραξης οικογενειακής ειρήνης και απειλής προς τους ιδιοκτήτες. Ο Εισαγγελέας τους όρισε τακτική δικάσιμο και έδωσε εντολή να μην ξαναπλησιάσουν το συγκεκριμένο χώρο.

Μετά από αυτό το περιστατικό οι ιδιοκτήτες ανέθεσαν σε τεχνικά συνεργεία να τοποθετήσουν μεταλλικές πόρτες και κουφώματα, με σκοπό την αποτροπή εισόδου νέων ατόμων και για λόγους υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ωστόσο η αισθητική ρύπανση και ο φόβος από τους διαλυμένους τοίχους παραμένει. 

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Η πολυκατοικία-φάντασμα του Δάσους ξανά στο προσκήνιο

Σφραγίστηκε το κτήριο – φάντασμα της Γ. Παπανδρέου

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button