ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑ

“Να γίνουν δωρεάν οι μετακινήσεις με τα ΜΜΜ”

 

Δωρεάν μετακινήσεις για το κοινό ζητά το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ). Μάλιστα με ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Τα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς είναι κοινωνικό αγαθό. Σε μια χώρα που έκλεισαν χιλιάδες επιχειρήσεις και χάνονται μεροκάματα λόγω καραντίνας, θα πρέπει στοιχειωδώς να γίνουν ΔΩΡΕΑΝ για όσους έχουν ανάγκες να μετακινηθούν.

  • Οι εργαζόμενοι δουλεύουμε 24 ώρες το 24ωρο με αυτοθυσία για να εξυπηρετήσουμε το κοινωνικό σύνολο. Είναι επιτακτική ανάγκη για άμεση χρηματοδότηση στο 100% από το κράτος, για όσο καιρό διαρκούν τα μέτρα προστασίας, τόσο για τις λειτουργικές ανάγκες όσο και για τις πλέον αυξημένες ανάγκες για απολύμανση.
  • Οι εργαζόμενοι στην λειτουργία θα πρέπει να απεμπλακούν άμεσα από τις οικονομικές συναλλαγές και τους ελέγχους κομίστρου, προκειμένου να προφυλάξουν τόσο την δίκη τους υγεία, όσο και των επιβατών.
  • Ομαδοποίηση σε μικρά γκρουπ σε όλο το τεχνικό και διοικητικό προσωπικό προς αποφυγή και μετάδοση του ιού.
  • Άμεσος έλεγχος όλων των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες, όταν εμφανίζουν τα πρώτα συμπτώματα ιώσεως, από τον ΕΟΔΥ, ανεξαρτήτως ηλικίας δεδομένου τον τεράστιο αριθμό επαφών με το επιβατικό κοινό και τους χιλιάδες εργαζόμενους σε μηχανικά αεριζόμενους χώρους.
  • Λαμβάνοντας υπόψη την επιβατική κίνηση θα πρέπει τα δρομολόγια να προσαρμοστούν για όσο διάστημα κριθεί σκόπιμο για την δημόσια υγεία.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button