ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Ανήκει στον χαϊδαριώτικο λαό, όχι στο ΤΑΙΠΕΔ”!

Ομόφωνο ψήφισμα διαμαρτυρίας και διεκδίκησης της Προβλήτας 4 στην Ακτή Σκαραμαγκά ενέκρινε την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΗΤΑ 4

Η έκταση της Προβλήτας 4 στην Ακτή Σκαραμαγκά δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ από τα Ναυπηγεία, δεν αποτελούσε τμήμα της έκτασης που παραχωρήθηκε σε αυτά και δικαιωματικά θα έπρεπε να έχει περάσει στη χρήση του Δήμου Χαϊδαρίου εδώ και πολλά χρόνια.

Η παραχώρηση της Προβλήτας 4 στους κατοίκους του Χαϊδαρίου και της Αττικής αποτέλεσε δέσμευση πολλών κυβερνήσεων η οποία έγινε ακόμη περισσότερο συγκεκριμένη κατά την χωροθέτηση στην έκταση του hot spot προσφύγων. Τότε είχε συμφωνηθεί ρητά η παραχώρηση της έκτασης στον Δήμο με την λήξη της λειτουργίας του hot spot.

Η έκταση της Προβλήτας 4 είναι πολύτιμη για την αναβάθμιση του Χαϊδαρίου αλλά και για την πρόσβαση της πόλης στο φυσικό και ιστορικό της επίνειο, την Ακτή Σκαραμαγκά. Γι’ αυτό η διεκδίκηση της έκτασης αποτελεί πάγιο και ομόφωνο αίτημα του Δήμου προς όφελος των κατοίκων του Χαϊδαρίου και της Δυτικής Αττικής.

Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την διαμαρτυρία και την αγανάκτηση του για την μεταβίβαση της Προβλήτας 4 στο ΤΑΙΠΕΔ και για την συμπερίληψή της στις εκτάσεις που πιθανόν να παραχωρηθούν στον μελλοντικό αγοραστή των Ναυπηγείων. Ιδιαίτερα μάλιστα επειδή δεν προηγήθηκε καμιά επικοινωνία των συναρμόδιων Υπουργείων με τον Δήμο και συνολικά καμία ενημέρωσή του.

Το Δημοτικό Συμβούλιο επικαιροποιεί τις προηγούμενες αποφάσεις του και διεκδικεί την παραχώρηση της Προβλήτας 4 στο Σκαραμαγκά στον Δήμο και τους κατοίκους. Ζητάμε την ανάκληση κάθε ρύθμισης με την οποία είναι πιθανόν να παραχωρηθεί η έκταση της Προβλήτας 4 σε μελλοντικό αγοραστή των Ναυπηγείων.

Το ΔΣ εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο να εκφράσει το αίτημα του Δήμου σε όλα τα συναρμόδια Υπουργεία, να διερευνήσει τις νομικές πλευρές της διεκδίκησης μας και να φέρει στο ΔΣ προτάσεις για την οργάνωση του αγώνα μας. Η Προβλήτα 4 δεν πωλείται. Ανήκει στον Χαϊδαριώτικο λαό.

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button