ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Ανάσα” για την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Χαϊδαρίου

Εντάχθηκε στο προσωπικό του Δήμου Χαϊδαρίου η “πρώτη φουρνιά” των νέων εργαζόμενων, για την ενίσχυση της Υπηρεσίας Καθαριότητας, που αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα στην εκτέλεση του έργου της. Αυτό έγινε πράξη χάρη στην πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Όπως πληροφορούμαστε από τον διευθυντή της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, κ. Δημήτρη Σταυρίδη, δύο οδηγοί απορριμματοφόρων και τέσσερις εργάτες καθαριότητας-συνοδοί απορριμματοφόρου. Δέσμευση του Δήμαρχου, αναφέρει ο κ. Σταυρίδης, είναι πως θα υπάρξουν κι άλλοι, στο βαθμό που η Υπηρεσία τους χρειαστεί.

Γράφει ο κ. Σταυρίδης, που είναι και γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου
του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Χαϊδαρίου και μέλος της Γραμματείας της ΑΣΚ-ΟΤΑ, σε σημερινό μήνυμά του στην εφημερίδα μας:

“Έτσι πρέπει να απαιτήσουμε από τις δημοτικές αρχές να κάνουν χρήση αυτής της δυνατότητας, ώστε οι δομές των Υπηρεσιών Καθαριότητας των Δήμων να ενισχυθούν με το κατάλληλο προσωπικό και να αποτρέψουμε οποιαδήποτε προσπάθεια εκχώρησης των υπηρεσιών αυτών σε ιδιώτες.

Εδώ σας μεταφέρω την προσωπική μου εμπειρία από το Δήμο Χαϊδαρίου, όπου εργάζομαι ως Δ/ντης της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, τμήμα της οποίας είναι και η Υπηρεσία Καθαριότητας.

Εγκαίρως υπέβαλα υπηρεσιακό σημείωμα προς την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου και το Δ/ντή Ανθρώπινου Δυναμικού, με το οποίο ζητούσα την άμεση πρόσληψη οδηγών απορριμματοφόρου, χειριστών μηχανημάτων έργου και εργατών καθαριότητας-συνοδών απορριμματοφόρου. Σε συνεννόηση με το Σωματείο Εργαζομένων (στο οποίο είμαι Γραμματέας) προχωρήσαμε σε ενέργειες υποστηρικτικές της πρότασης, δηλώνοντας ταυτόχρονα προς κάθε κατεύθυνση πως δε θα δεχθούμε ανάθεση Υπηρεσιών Καθαριότητας σε ιδιώτες. Αυτονόητο είναι πως το αίτημα μας αυτό το υποστήριξε στα όργανα διοίκησης του Δήμου και η αυτοδιοικητική μας Παράταξη, των “Πολιτών σε Δράση Χαϊδαρίου” και πίεσε τη διοίκηση του Δήμου για την αποδοχή του.

Σήμερα, Παρασκευή 3 Απριλίου, είδαμε τους πρώτους καρπούς της στάσης μας αυτής.
2 οδηγοί απορριμματοφόρων και 4 εργάτες καθαριότητας-συνοδοί απορριμματοφόρου είναι η πρώτη “φουρνιά” εργαζομένων που ήλθαν για να ενισχύσουν τη Διεύθυνση περιβάλλοντος στο Δήμο Χαϊδαρίου. Δέσμευση του Δήμαρχου είναι πως θα υπάρξουν κι άλλοι, στο βαθμό που η Υπηρεσία τους χρειαστεί.

Αυτά σας τα γράφω ως απόδειξη πως με τη σωστή και έγκαιρα διατυπωμένη παρέμβαση τόσο των αυτοδιοικητικών μας δυνάμεων, όσο και των πρωτοβάθμιων Σωματείων, μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα”.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Κορωνοϊός: Δραματική η κατάσταση στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Χαϊδαρίου

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button