ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Πυρκαγιά σε εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο – Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής

Πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας σε εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο. Η φωτιά καίει σε αύλειο επαγγελματικό χώρο επί της οδού Αγίας Σοφίας και καίγονται πλαστικά. Κινητοποιήθηκαν αρχικά 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα και στη συνέχεια έφτασαν τους 50 με 20 οχήματα, ενώ υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ. Η φωτιά χαρακτηρίζεται δύσκολη από την Πυροσβεστική, που δίνει μάχη για να αποτρέψει την εξάπλωσή της, όπως μετέδωσε η ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Κάτια Νιάκαρη. Το πυροθερμικό φορτίο είναι πολύ υψηλό.

Σύμφωνα νεότερες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, η φωτιά είναι σε μεγάλη έκταση και καίγονται πλαστικά, γεγονός που τους ανησυχεί. Ακόμη, υπάρχουν αναφορές για ισχυρούς ανέμους στην περιοχή, καθιστώντας τον κίνδυνο επέκτασης της πυρκαγιάς μεγαλύτερο, λόγω των εύφλεκτων υλικών καθώς κι ότι η φωτιά έχει εκδηλωθεί σε βιομηχανική περιοχή. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τυχόν εγκλωβισμένα άτομα.

Πυρκαγιά σε εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο - Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής 3

Προειδοποίηση από την πολιτική προστασία για τον Ασπρόπυργο

Μήνυμα στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών έστειλε το 112 για την πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο. “Επικίνδυνοι καπνοί. Παραμείνετε σε κλειστούς χώρους”, προειδοποιεί η Πολιτική Προστασία. Το μήνυμα έφτασε και σε τηλέφωνα στο Χαϊδάρι.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button