ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόστιμο σε αρτοζαχαροπλαστείο στο Χαϊδάρι

Επιθεωρητές της Περιφέρειας Αττικής επέβαλαν πρόστιμο σε αρτοζαχαροπλαστείο στο Χαϊδάρι, για τρεις παραβάσεις των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ (Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών).

Το πρόστιμο είναι 2.500€ και ορίστηκε μετά από αγορανομικό έλεγχο.

Πιο συγκεκριμένα, οι ελεγκτικές αρχές διαπίστωσαν πως πουλούσε κατεψυγμένη ζαμπονοτυρόποτα ως φρέσκια, καθώς δεν υπήρχε σχετική ετικέτα στο προϊόν. “Μη αναγραφή στην πινακίδα πώλησης της ένδειξης «κατεψυγμένο» στο είδος «Ζαμπονοτυρόπιτα» κατά παράβαση του άρθρου 11παρ 1Β της Υπ. Απόφασης 91354 (ΦΕΚ 2983/Β’/30-08-2017)”. Μάλιστα επειδή έχει διαπιστωθεί και στο παρελθόν παρόμοια παράβαση το πρόστιμο διπλασιάστηκε.

Επίσης στο ψωμί δεν είχε πληροφορία για την τιμή ανά κιλό, (παράβαση του άρθρου 26 παρ.3 της Υπ. Απόφασης 91354 (ΦΕΚ 2983/Β’/30-08-2017)).

Τέλος στο ρυζόγαλο δεν είχε πινακίδα λιανικής πώλησης με τις απαιτούμενες ενδείξεις τοποθετημένη επί του προϊόντος ή δίπλα σε αυτό, με τρόπο που να είναι άμεσα αντιληπτή από τον καταναλωτή η σύνδεση μεταξύ της παρεχόμενης πληροφορίας και του προϊόντος και συγκεκριμένα χωρίς την παροχή πληροφοριών σχετικά με την τιμή πώλησης του συσκευασμένου προϊόντος «ΡΥΖΟΓΑΛΟ» οι οποίες θα πρέπει να περιλαμβάνουν κατ’ ελάχιστο:
α) την τιμή πώλησης ανά συσκευασία προϊόντος
β) την τιμή πώλησης ανά μονάδα μέτρησης της ποσότητας του προϊόντος και
γ) την ονομασία του προϊόντος.

Παρόμοια Άρθρα

2 Σχόλια

  1. Θα έπρεπε όμως να γράφετε εάν επιτρέπεται το όνομα είτε είναι ζαχαροπλαστείο ήτανε βενζινάδικο είτε είναι σούπερ μάρκετ να ξέρουμε και εμείς ποιοι είναι όχι για να μην πηγαίνουμε προς θεού απλά να ξέρουμε για να μη μας περνάνε χαζό στην επόμενη φορά πού θα ψωνίσουμε από το συγκεκριμένο.. με κάθε σεβασμό το λέω…

  2. Έχω μια απορία.. Γιατί δεν δημοσιεύονται τα ονόματα των παραβατών για να ξέρουμε και εμείς οι παθόντες με ποιους έχουμε να κάνουμε. Γιατί μόνο έτσι δεν θα μπορεί να το ξανακάνει αυτός και όλοι όσοι το κάνουν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button