ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Προστασία και παροχή άμεσης ψυχολογικής στήριξης στη 12χρονη”

Προστασία και παροχή άμεσης ψυχολογικής στήριξης στη 12χρονη, ζητά με επιστολή του ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, από την υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Επείγουσα επιστολή προς την υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, απέστειλε σήμερα ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην υπουργός, Παναγιώτης Κουρουμπλής, αναφορικά με την ύψιστη ανάγκη προστασίας του δωδεκάχρονου κοριτσιού.

Οκ.  Κουρουμπλής στην επιστολή του επισημαίνει ότι «μετά την χιονοστιβάδα αποκαλύψεων των τελευταίων μηνών που αφορούν κακοποιήσεις σωματικές και ψυχολογικές ανηλίκων είτε από το κοντινό τους περιβάλλον είτε από εργαζόμενους σε ιδρύματα, επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά η σημασία της ψυχολογικής υποστήριξης από ειδικούς ψυχολόγους και παιδοψυχιάτρους σε αυτά τα παιδιά».

Εν συνεχεία, υπογραμμίζει ότι «σε πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή, η δικηγόρος της 12χρονης για την υπόθεση κακοποίησης στο Κολωνό, κ. Ασπασία Ταραχοπούλου προέβη σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία. Η κα. Ταραχοπούλου δήλωσε ότι εδώ και τρείς μήνες, η 12χρονη δεν έχει λάβει καμία ψυχολογική υποστήριξη. Η δικηγόρος ανέφερε κατά λέξη ότι «από την καταγγελία μέχρι και σήμερα, την 12χρονη δεν την έχει δει ψυχολόγος. Κανένας και ποτέ δεν ήταν δίπλα της να την υποστηρίξει ψυχολογικά όσο πηγαινοερχόταν στη ΓΑΔΑ. Δεν υπάρχει κοινωνική πρόνοια, δεν υπάρχει κράτος. Δεν μπορεί να αφήνεται αυτή η 12χρονη στην τύχη της. Αυτή την χρονιά χρειάζεται διδασκαλία κατ’ οίκον, να πάει του χρόνου σε σχολείο. Χρειάζεται ψυχολογική υποστήριξη τόσο η ίδια όσο και ο άνθρωπος που την φροντίζει, αλλά και τα άλλα παιδιά».

Ο βουλευτής τονίζει ότι «δεν μπορώ να διανοηθώ πως μπορεί να βιώνει ένα μικρό κορίτσι μια κακοποίηση αυτής της έκτασης και να μην έχει την υποστήριξη που χρειάζεται σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση. Δεν είναι δυνατόν να έχει μείνει τρεις μήνες τώρα χωρίς ψυχολογική και παιδοψυχιατρική στήριξη». Ταυτόχρονα υπογραμμίζει ότι «το κράτος και η τοπική αυτοδιοίκηση (Δήμος Αθηναίων), έχουν βαρύτατες υποχρεώσεις και οφείλουν να σταθούν στα κακοποιημένα παιδιά, προσφέροντάς του ασφαλές περιβάλλον διαβίωσης.

Ο κ. Κουρουμπλής, επισημαίνει ότι «δεδομένου ότι η κα Εισαγγελέας Ανηλίκων στην παραγγελία που εξέδωσε λέει ρητά ότι πρέπει να υπάρχει ψυχολογική υποστήριξη της 12χρονης, και των άλλων παιδιών της οικογένειας, καθώς και των ανθρώπων που τα φροντίζουν, για ποιο λόγο εδώ και τρεις μήνες δεν υπάρχει αυτή η ψυχολογική υποστήριξη», ζητώντας από την αρμόδια υφυπουργό να ενημερώσει για τις σχετικές ενέργειες.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button