ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Χαϊδάρι: Νοέμβριος με παραβατικότητα ανηλίκων “στο κόκκινο”

Τα περιστατικά νεανικής παραβατικότητας έχουν την “τιμητική” τους στο αστυνομικό δελτίο του Νοεμβρίου. Τόσο στο Κέντρο όσο και στο Δάσος στελέχη του ΑΤ Χαϊδαρίου και της Ασφάλειας προχώρησαν σε ελέγχους, ακόμη και συλλήψεις, μετά από ξυλοδαρμούς, αλλά και καταγγελίες πολιτών για απαράδεκτες συμπεριφορές. Υπάρχει βέβαια και η “ανοιχτή πληγή” των αλλεπάλληλων πράξεων βανδαλισμού στο 2ο Λύκειο.

Ας ξεκινήσουμε από το τελευταίο, στο οποίο, όπως φαίνεται, υπάρχει πρόοδος στις έρευνες του Τμήματος Ασφάλειας Χαϊδαρίου, με πρωταγωνιστές ανήλικους μαθητές. Θα επανέλθουμε με νεότερες πληροφορίες.

Ξυλοδαρμός στην Καραϊσκάκη

Δύο ανήλικοι ήταν τα ανύποπτα θύματα ξυλοδαρμού στην Στρατάρχη Καραϊσκάκη. Ομάδα κουκουλοφόρων που τους συνάντησε στον πεζόδρομο τους ρώτησε τι ομάδα είναι. Έδωσαν τη “λάθος” απάντηση και το αποτέλεσμα ήταν να τους χτυπήσουν στη μέση του δρόμου. Η βία είναι ένα συνηθισμένο μοτίβο δράσης σε ομάδες εφήβων που κινούνται στα “όρια”.

Στέκι νεαρών που ξεπερνούν τα όρια

Σε άλλο σημείο, στο μέσον περίπου του πεζόδρομου της Καραϊσκάκη, έχουν δημιουργήσει στέκι ανήλικοι, οι οποίοι ενοχλούν περαστικούς προκαλούν διάφορα συμβάντα. Σε παρέμβαση του ΑΤ Χαϊδαρίου προέκυψε αντίσταση κατά της αρχής και έγινε μία σύλληψη.

Σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί ο εισαγγελέας ανηλίκων να ασκήσει δίωξη και κατά γονέων για παραμέληση ανηλίκου.

Πλατεία Ελευθερίας, Δάσος

Παρόμοια κατάσταση από ομάδα νεαρών παρατηρείται και στο Δάσος και πιο συγκεκριμένα στην Πλατεία Ελευθερίας. Φωνές, παρενόχληση περαστικών και άλλες παρεμφερείς συμπεριφορές που προκαλούν την αντίδραση περιοίκων.

Το γεγονός ότι τέτοιου είδους περιστατικά φτάνουν “στα χέρια” της αστυνομίας, που αποτελεί κατασταλτικό μηχανισμό, είναι αποτυχία όλων των θεσμών που προηγούνται: οικογένεια, σχολείο, κοινωνικές υπηρεσίες.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button