ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Προσωρινή “ανάσα” στη “θηλιά” της Λ. Αθηνών

Για την αναστολή εργασιών στο αντιπλημμυρικό έργο της Λεωφόρου Αθηνών, στα σύνορα Χαϊδαρίου – Αιγάλεω, τα έχουμε ξαναπεί (Πνίγηκε σε… αχαρτογράφητο υπόνομο της Λ. Αθηνών το μεγάλο αντιπλημμυρικό για το Χαϊδάρι!). Το καλό νέο για όσους κινούνται στον κεντρικό αυτό άξονα είναι ότι θα ξαναδοθούν στην κυκλοφορία οι δύο δεξιές λωρίδες του. Ωστόσο, η κυκλοφοριακή ανακούφιση δεν θα είναι μόνιμη, αφού το έργο κάποια στιγμή θα ξαναρχίσει.

Όπως γράψαμε σε προηγούμενο δημοσίευμα, οι εργασίες ξεκίνησαν τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά πριν περάσει μόλις ένας μήνας ανεστάλησαν, γιατί τα μηχανήματα ξέθαψαν αγωγό ακαθάρτων της ΕΥΔΑΠ, τον οποίο οι χάρτες έδειχναν σε άλλο σημείο… Το έργο έμεινε στάσιμο μέχρι να γίνει νέα μελέτη και οι μαγαζάτορες της περιοχής έκαναν έναν τεράστιο αγώνα για να ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος και να παραδοθεί στην κυκλοφορία.  

Όπως λέει στο “Χαϊδάρι Σήμερα” ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σπύρος Τζόκας, υπήρξε καθυστέρηση ενός μήνα από τη μεριά του εργολάβου για να ολοκληρώσει τη σχετική εργασία. “Μετά από πολύ δύσκολες διαδικασίες και διαβουλεύσεις φαίνεται ότι υπάρχει επίλυση της εμπλοκής και τις επόμενες ημέρες θα ασφαλτοστρωθεί το τμήμα αυτό και θα δοθεί στην κυκλοφορία. Πρέπει να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στους επαγγελματίες της περιοχής που η πρόσβαση στις επιχειρήσεις τους παρεμποδίστηκε από τα έργα για 6 σχεδόν μήνες και υπέστησαν μεγάλη οικονομική ζημιά. Βοήθησαν όμως με αυτόν τον τρόπο την ευρύτερη περιοχή να λύσει ένα σημαντικό της πρόβλημα”, λέει ο κ. Τζόκας.

Ο εργολάβος μάς είπε ότι η ασφαλτόστρωση θα αρχίσει την ερχόμενη Τετάρτη 12/9 και την επόμενη εβδομάδα η λεωφόρος θα παραδοθεί στην κυκλοφορία.

Σε επόμενο δημοσίευμα όλες οι νεότερες πληροφορίες για την πορεία του έργου και τη νέα μελέτη.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button