ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Πού βρίσκεται το πιο κατάλληλο κτήριο για Εφορία στην Ελλάδα;

 

Η αναγγελία της συγχώνευσης των γραφείων ΔΟΥ Περιστερίου, Χαϊδαρίου, Αιγάλεω, Πετρούπολης σε μία ενιαία υπηρεσία φέρνει στο προσκήνιο το ζήτημα της στέγασής της. Σίγουρα αυτή την ώρα έχει αναπτυχθεί υπόγειος ανταγωνισμός, με έπαθλο την έδρα της νέας υπέρ-ΔΟΥ δυτικής Αθήνας. Όσοι αγαπούν τα στοιχήματα, βάζουν όλα τα λεφτά στον Παχατουρίδη και το Περιστέρι..

Το “έπαθλο” δεν είναι αμελητέο, καθώς πρόκειται για μια δημόσια υπηρεσία 100 περίπου ατόμων, ΔΟΥ Α΄Τάξης, όπως μάς είπε εφοριακός με τον οποίο συνομιλήσαμε και επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του. Θα είναι πλήρης και θα λειτουργούν σε αυτήν Τμήματα Ελέγχων, καθώς και Δικαστικό και Νομικής Υποστήριξης, μας είπε. Η λειτουργία της, σε όποια πόλη επιλεγεί, υπόσχεται τζίρο σε κάποιες επιχειρήσεις και ευκολότερη εξυπηρέτηση των δημοτών.

Για το Χαϊδάρι, πέρα από την προφανή οικονομική διάσταση, μπαίνει και το “ψυχολογικό” ζήτημα, αφού μιλάμε για μια πόλη που διαρκώς αποψιλώνεται από δημόσιες υπηρεσίες και οι δημότες του αναγκάζονται να κινούνται σε άλλους Δήμους για ποικίλες υποθέσεις τους. Από την ιστοσελίδα αυτή έχουμε παρακολουθήσει για χρόνια τις εντονότατες αντιδράσεις των Χαϊδαριωτών, κάθε φορά που χάνονταν υπηρεσίες όπως τα διοικητικά του ΙΚΑ, η Εφορία, το Ταχυδρομείο του Δάσους…

Ας μην επαναληφθούν οι απαράδεκτες εικόνες με τα απορριμματοφόρα του Δήμου Αιγάλεω μπροστά στην εκεί Εφορία, την ώρα που οι υπάλληλοι κατέβαζαν τα πράγματά τους για να έρθουν στο Χαϊδάρι. 

Για τη μεταφορά της έδρας της ΔΟΥ στο Χαϊδάρι υπάρχει ένα σοβαρότατο ατού: Το κτήριο της καταργηθείσας ΔΟΥ Χαϊδαρίου, στο Δαφνί, είναι πρότυπο κτήριο γι’ αυτή την αποστολή, ίσως το μοναδικό στην Ελλάδα που διαμορφώθηκε εξαρχής για τη στέγαση της συγκεκριμένης υπηρεσίας. 

Η Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών έθεσε τις προδιαγραφές, οι οποίες υλοποιήθηκαν από τον ιδιοκτήτη, με αποτέλεσμα τα γραφεία να βρίσκονται σε κατάλληλες θέσεις, με το κατάλληλο μέγεθος. Σχεδόν όλες οι άλλες ΔΟΥ της Ελλάδας στεγάζονται σε κτήρια που ήταν κατασκευασμένα για άλλες χρήσεις.

Πού βρίσκεται το πιο κατάλληλο κτήριο για Εφορία στην Ελλάδα; 3

Επιπλέον, το συγκεκριμένο κτήριο είναι μεγάλο σε έκταση και μονόροφο, με άνετους χώρους εξυπηρέτησης κοινού. “Για τον κόσμο και τους υπαλλήλους είναι το ιδανικό κτήριο”, μάς λέει ο συνομιλητής μας.

Τώρα, λοιπόν, που τίθεται το ζήτημα της στέγασης της υπερ-ΔΟΥ δυτικής Αθήνας, η πόλη μας έχει κάθε λόγο να προβάλει το αίτημα να έρθει πίσω στο Χαϊδάρι η υπηρεσία αυτή. Απλά, γιατί όπου αλλού κι αν πάει η κτιριακή υποδομή θα είναι πολύ υποδεέστερη. Ας μην επαναληφθούν οι απαράδεκτες εικόνες με τα απορριμματοφόρα του Δήμου Αιγάλεω μπροστά στην εκεί Εφορία, την ώρα που οι υπάλληλοι κατέβαζαν τα πράγματά τους για να έρθουν στο Χαϊδάρι. 

Ο Δήμος να καταθέσει το αίτημα και το Υπ. Οικονομικών να πράξει με κριτήρια ορθολογικής διοίκησης και όχι εξυπηρέτησης παρατρεχάμενων. Και, επιτέλους, όχι άλλο Παχατουρίδη…

ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Στη νέα υπερ-ΔΟΥ Περιστερίου το Χαϊδάρι

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button