ΥΓΕΙΑ

ΠΟΥ: «Οι νέοι να μην συμπεριφέρονται αυτάρεσκα όσον αφορά την πανδημία»

Το κουδούνι του κινδύνου και για τους νέους έκρουσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη, Χανς Κλούγκε, ο οποίος τόνισε ότι μπορεί τα περισσότερα θύματα της ασθένειας να είναι άνω των 60 ετών, ωστόσο οι νέοι δεν θα πρέπει να δρουν «αυτάρεσκα».

Σύμφωνα με τον δρα Κλούγκε, η ηλικία δεν είναι ο μόνος παράγοντας που μπορεί να καθορίσει τη σοβαρότητα της κατάστασης ενός ασθενούς, τονίζοντας για μια ακόμη φορά ότι «οι νέοι δεν είναι ανίκητοι». Το ζήτημα αυτό έχει πολλάκις τονίσει και ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Τέντρος Άδανομ Γεμπρεγεσούς, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του οργανισμού ποσοστό 10-15% ανθρώπων ηλικίας κάτω των 50 ετών έχουν μέτρια έως σοβαρά συμπτώματα.

Ο Χανς Κλούγκε, σε συνέντευξη Τύπου στην Κοπεγχάγη, τόνισε ότι «η εντύπωση ότι ο Covid-19 επηρεάζει μόνο τους ηλικιωμένους είναι εξ ολοκλήρου λάθος. Οι νέοι δεν είναι ανίκητοι».

Πρόσθεσε δε ότι έχουν καταγραφεί πολύ σοβαρά περιστατικά «ανθρώπων στην εφηβεία ή μεταξύ 20 και 30 ετών, πολλοί από τους οποίους νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και κάποιοι τελικά καταλήγουν».

Τόνισε ότι σύμφωνα με τις τελευταίες στατιστικές, 30.098 άνθρωποι έχουν πεθάνει στην Ευρώπη, κυρίως στην Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία, και το 95% αυτών των θανάτων ήταν άνθρωποι άνω των 60 ετών, από τους οποίους οι μισοί άνω των 80 ετών και με κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Ωστόσο, χαρακτήρισε «θετικό νέο ότι υπάρχουν και αιωνόβιοι ή υπεραιωνόβιοι οι οποίοι κατόρθωσαν να ξεπεράσουν τον κορονοϊό και να επιστρέψουν υγιείς στο σπίτι τους.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button