ΕΥ ΖΕΙΝ

Πώς να γιορτάσετε τα γενέθλια των παιδιών σας εν μέσω απαγόρευσης κυκλοφορίας

Η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι γεγονός και ο περιορισμός μέσα στο σπίτι είναι αναπόφευκτος. Τα γενέθλια του παιδιού σας πλησιάζουν και σίγουρα στενοχωριέστε που δεν θα μπορέσετε να κάνετε το μεγάλο πάρτι που σχεδιάζατε. Τι μπορείτε όμως να κάνετε δεδομένου των αναλογιών;

Αρχικά, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού, θα πρέπει να του εξηγήσετε ακριβώς τους λόγους για τους οποίους δεν θα γίνει μία μεγάλη συγκέντρωση με αφορμή τα γενέθλιά του. Δεν χρειάζεται να μπείτε σε επιστημονικές αναλύσεις και στατιστικά μετάδοσης του ιού. Αρκεί να κατανοήσει ότι φέτος δεν θα μπορέσει να γίνει αυτό, όχι επειδή εσείς δεν θέλετε αλλά επειδή δεν μπορείτε. Τα παιδιά συνηθίζουν να κατηγορούν τον εαυτό τους για πράγματα που δεν μπορούν να εξηγήσουν. Γι’ αυτό θα πρέπει να είστε απολύτως ειλικρινείς με τους λόγους αναβολής του πάρτι και να επικεντρωθείτε περισσότερο στη συγκέντρωση σκέψεων και προτάσεων για την επόμενη χρονιά.

Ένα ακόμα ‘’βάρος που θα πέσει στις πλάτες σας’’ είναι να παρηγορήσετε τους παππούδες και τις γιαγιάδες που δεν θα καταφέρουν να πάρουν αγκαλιά και να ευχηθούν από κοντά στο παιδί για τα γενέθλιά του. Προσπαθήστε να είστε ψύχραιμοι και να δείχνετε κατανόηση στη στενοχώρια, στο θυμό ακόμα και στα κλάματα που θα προκύψουν. Μην ξεχνάτε ότι μπορεί να είναι υπερβολικοί μερικές φορές σε ό,τι αφορά τα παιδιά σας, αλλά στην προκειμένη περίπτωση είναι πολύ πιεσμένοι και νιώθουν απομονωμένοι.

Τι μπορείτε όμως να κάνετε εκείνη την ημέρα για να αισθανθούν όλοι καλύτερα;

Πώς να γιορτάσετε τα γενέθλια των παιδιών σας εν μέσω απαγόρευσης κυκλοφορίας 3
Οι τούρτες είναι από τα ζαχαροπλαστεία Κοσμικόν

Αρχικά μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις μαμάδες κάποιων φίλων ή συμμαθητών των παιδιών σας και να δώσετε ραντεβού μία συγκεκριμένη ώρα για να συνδεθούν όλοι σε μία ομαδική συνομιλία με βίντεο που θα οργανώσετε, για να μπορέσουν οι μικροί φίλοι να ευχηθούν και να σβήσουν όλοι μαζί την τούρτα.

Στη συνέχεια μπορείτε να καλέσετε σε ομαδική συνομιλία κάποια μέλη της οικογένειας και τους παππούδες (αν φυσικά έχουν και είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, αλλιώς τηλεφωνικά). Και σε αυτή την περίπτωση θα σβήσετε όλοι μαζί την τούρτα και θα περάσετε λίγο χρόνο μαζί τους.

Τέλος μπορείτε να καλέσετε σε βίντεο- κλήση τη νονά, το νονό ή κάποιο σημαντικό πρόσωπο για το παιδί και να επαναληφθεί ένα μικρό παρτάκι.

Μπορεί να ακούγεται κουραστικό και χρονοβόρο όμως με αυτό τον τρόπο το παιδί θα αισθανθεί σημαντικό και θα έχει περάσει τα γενέθλιά του με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο που θα το θυμάται για πάντα… Άλλωστε θα έχει σβήσει τρεις τούρτες και θα έχει κάνει τρία πάρτι γενεθλίων μέσα σε μία ημέρα.

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button