ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Πλατεία Λαού: Η αιτία είναι πολύ πεζή…

Σχεδόν τρεις μήνες μετά την εκτεταμένη παρέμβαση στην Πλατεία Σκαμπά, πρώην Λαού, το “κέρδος” είναι το καινούργιο χώμα. Οι καθημερινοί πολυπληθείς επισκέπτες της, μια και είναι ο χώρος της παιδομάζωξης και το παιχνιδιού στο Δάσος, απορούν για τη στασιμότητα. Η αιτία είναι πολύ πεζή…

Στις 9 Ιανουαρίου ο Δήμος ξεκίνησε εργασίες καθαρισμού και απομάκρυνσης ξερών δέντρων και θάμνων. ΟΙ αντιδράσεις των κατοίκων ήταν σφοδρές και οργανώθηκαν κινητοποιήσεις, διότι, όπως κατήγγειλαν, κόπηκαν και υγιή δέντρα. (αναλυτικά εδώ: Αντιδράσεις για κόψιμο δέντρων στην Πλατεία Λαού, σύλληψη υπαλλήλου του Δήμου). Καταγγέλθηκε επίσης ότι η παρέμβαση απαιτούσε άδεια, που δεν υπήρχε. Πράγματι σε κατοπινό χρόνο “πέρασε” από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Βασική υπόσχεση της δημοτικής αρχής ήταν ότι το πράσινο θα ενισχυθεί με νέες φυτεύσεις και περισσότερα λουλούδια, με χρόνο αποπεράτωσης τον Φεβρουάριο. Ενώ όμως προχωράει η άνοιξη, δεν έχει φυτευτεί τίποτα. Η απογοήτευση που εκφράζεται δημόσια και φτάνει και στην εφημερίδα μας είναι μεγάλη.

Πλατεία Λαού: Η αιτία είναι πολύ πεζή... 3

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι εργασίες ξεκίνησαν μεν φιλόδοξα, έστω και εν μέσω αντιδράσεων, αλλά… παρέλειψαν οι αρμόδιοι να παραγγείλουν φυτευτικό υλικό, με αποτέλεσμα το φυτώριο που τροφοδοτεί τον Δήμο να μην μπορεί να ανταποκριθεί.

Οι φίλοι της πλατείας θα χρειαστεί να περιμένουν. Στο μεταξύ, τουλάχιστον, η Αυτεπιστασία του Δήμου επισκευάζει σπασμένες πλάκες.

Παρόμοια Άρθρα

2 Σχόλια

  1. “Κόβονται 12 δέντρα και θα φυτευτούν νέα, συνολικά 25, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πρασίνου. Επίσης θα φυτευτούν 1.730 θάμνοι, τριανταφυλλιές κτλ. Θα προστεθεί νέο χώμα και θα εγκατασταθεί καινούργιο αυτόματο ποτιστικό σύστημα.” Αφού είχαν κόψει γύρω στα 25 , χωρίς να είναι οι μουριές και τα άρρωστα, χωρίς να πάρουν άδεια από το Δασαρχείο ( αμέλησαν , είπε ο κ. Κέντρης στο δημοτικό συμβούλιο, το κόψιμο σταμάτησε με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Ξήλωσαν όλους τους θάμνους χωρίς να έχουν άλλους και εδώ και εβδομάδες αλλάζουν τα πλακάκια που έσπασαν από την μπουλντόζα του Δήμου όταν ξερίζωναν τα δέντρα. Σε λίγο , Δάσος Χαιδαρίου θα είναι μόνο στα χαρτιά, μιας που Δάσος χωρίς δέντρα δεν υπάρχει.

    1. σε ποιο φυτώριο έχουν παραγγελθεί τα φυτά ? ποια φυτά ? σε ποια τιμη ? υπάρχει συνεργασία με το γεωπονικό Πανεπιστήμιο που εδρεύει διπλα μας ???? θα περιοριστεί ο δήμος στην γεωπόνο που δέχτηκε να καταστραφούν τόσα δένδρα ????

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button