ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Η πεζογέφυρα της Λ. Αθηνών στο Δάσος εγκαινιάστηκε και παραδόθηκε σε χρήση

Κόπηκε η κορδέλα στην πεζογέφυρα της Λ. Αθηνών στο ύψος της οδού Αρεοπόλεως και παραδόθηκε σε χρήση.

Τα εγκαίνια έγιναν σήμερα το απόγευμα, Παρασκευή 19/5, παρόντων του υφυπουργού Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη και του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη.

Ο κ. Καραγιάννης είπε ότι μπορεί να μην είναι ένα μεγάλο έργο για τα δεδομένα του Υπουργείου Υποδομών, αλλά είναι ένα ιδιαίτερης σημασίας έργο για την ασφάλεια των πεζών στη Λεωφόρο, για την μητέρα με το καροτσάκι και τα ΑμεΑ. Σε άλλη αναφορά του είπε ότι ο κόμβος Σκαραμαγκά είναι κοντά στη δημοπράτηση.

Η πεζογέφυρα της Λ. Αθηνών στο Δάσος εγκαινιάστηκε και παραδόθηκε σε χρήση 3
Κόπηκε η κορδέλα στην πεζογέφυρα της Λ. Αθηνών

Ο κ. Πατούλης σημείωσε ότι προς το τέλος του καλοκαιριού θα παραδοθεί και η υπό κατασκευή πεζογέφυρα στο Παλατάκι. Αυτό θα σημάνει το πέρας του παρόντος προγράμματος ανέγερσης 6 πεζογεφυρών στο Λεκανοπέδιο. Όπως είπε θα επιδιωχθεί η κατασκευή επιπλέον 5 πεζογεφυρών στην Αθήνα, χωρίς να προσδιορίσει το πού.

πεζογέφυρα της Λ. Αθηνών

Μαζί με την πεζογέφυρα παραδόθηκε και το γήπεδο μπάσκετ που είχε καταληφθεί από το εργοτάξιο. Ανακατασκευάστηκε με έξοδα του Υπ. Υποδομών. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου ανακατασκευάζεται και η παιδική χαρά απέναντι, στο χώρο των Αθλοπαιδειών.

Η πεζογέφυρα της Λ. Αθηνών στο Δάσος εγκαινιάστηκε και παραδόθηκε σε χρήση 6

Η πεζογέφυρα της Λ. Αθηνών, πέρα από το τελετουργικό

Ως προς τα παραλειπόμενα της σημερινής εκδήλωσης, σχολιάστηκε η παράδοση δύο ημέρες πριν από τις εκλογές με μια βιαστική εκδήλωση που ανακοινώθηκε λίγες ώρες πριν.

Η αναφορά του υφυπουργού στη χρησιμότητα της πεζογέφυρας θα αποκτήσει πραγματικό περιεχόμενο όταν εξασφαλιστεί πρόσβαση των ΑμεΑ στο σημείο με κατάλληλα πεζοδρόμια, γιατί τώρα είναι απρόσιτη από αυτές τις κοινωνικές ομάδες.

Η πεζογέφυρα αυτή “πέρασε από τα 40 κύματα” για να αποπερατωθεί (αρχική ημερομηνία παράδοσης ήταν η άνοιξη του 2019). Το θέμα της ασφάλειας στη διέλευση της Λεωφόρου παραμένει εκκρεμές σε πολύ πιο πολυσύχναστα σημεία και απαιτούνται σοβαρές λύσεις. Σημειώνουμε ο υφυπουργός Γιώργος Καραγιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε σε πληθώρα έργων στο Λεκανοπέδιο, όπως και ο Γ. Πατούλης, παραδέχτηκε ότι η Πολιτεία πρέπει να κάνει περισσότερα στη Δυτική Αθήνα.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button