ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέντε κιλά παλιοσίδερα αναζητούν τον δημόσιο φορέα – ιδιοκτήτη τους

Συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης 6 Μαΐου στο Δαφνί από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ ένας 40χρονος Έλληνας ρακοσυλλέκτης.  O συλληφθείς κατελήφθη να έχει φορτώσει στην καρότσα του τρίκυκλου οχήματός του, ένα σιδερένιο κολωνάκι φωτιστικού. Λίγα λεπτά πριν, ενώ το αφαιρούσε από το παρκάκι στο ύψος του Ψ.Ν.Α., έγινε αντιληπτός από διερχόμενη Χαϊδαριώτισσα, που κάλεσε την Αστυνομία.

Ο δράστης προσήχθη στο Τμήμα Ασφάλειας Χαϊδαρίου. Ισχυρίστηκε ότι το βρήκε ξηλωμένο και το μάζεψε για παλιοσίδερο. Σε αυτοψία που έκαναν στο σημείο οι αστυνομικοί, διαπίστωσαν πως είχε αποκολληθεί. Το κολωνάκι κατασχέθηκε. Έχει ύψος περίπου ένα μέτρο και ζυγίζει γύρω στα πέντε κιλά.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στη διάρκεια των ερευνών ο Δήμος Χαϊδαρίου και η διοίκηση του ΨΝΑ είπαν στους αστυνομικούς,  πως το συγκεκριμένο κολωνάκι δεν τους ανήκει. Οι άνδρες του Τμήματος Ασφάλειας Χαϊδαρίου συνεχίζουν να κάνουν υπηρεσιακές επαφές με την Περιφέρεια και το Υπουργείο Μεταφορών, προκειμένου να αναζητήσουν τον φορέα – ιδιοκτήτη του και να τον ρωτήσουν αν επιθυμεί την ποινική δίωξη του δράστη.

Το “Χαϊδάρι Σήμερα” ρώτησε αστυνομική πηγή πόσα χρήματα θα έβγαζε ο ρακοσυλλέκτης, αν το πουλούσε σε μια μονάδα ανακύκλωσης σκραπ. «Σαν παλιοσίδερο γύρω στο ένα ευρώ. Εκτός και αν ήξερε να αφαιρέσει κάποια μέταλλα από μέσα, όπως τον χαλκό», μας απάντησε.

Σε βάρος του 40χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και ο Εισαγγελέας του όρισε τακτική δικάσιμο.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button