Στο “Παν…σαι…Τάκη” για πανσετάκι στα κάρβουνα & άλλες νοστιμιές στην ψησταριά του Δάσους
Σαββατοκύριακα, αργίες και ταβέρνα πάνε μαζί! Και τι καλύτερο να βρίσκεις ένα τέτοιο αυθεντικό προορισμό, χωρίς να πρέπει να ξενιτευτείς, στην καρδιά της πόλης και πιο συγκεκριμένα στην καρδία του γοητευτικού Δάσους Χαϊδαρίου.
Το “Παν…σαι…Τάκη” είναι μια τέτοια περίπτωση ταβέρνας που κατάκτησε άμα τη εμφανίσει καλοφαγάδες που ξέρουν από ψητά και αγαπούν το κάρβουνο.
Τα πανσετάκια στην σχάρα μπήκαν στον τίτλο για να κάνουμε το λογοπαίγνιο μας με το όνομα της ταβέρνας αφού όντως είναι από τα bestseller πιάτα της, αλλά αυτή η ψησταριά βρέθηκε αμέσως στον χάρτη των meatlovers γιατί ότι μπει στα κάρβουνα και στην σούβλα της βγαίνει λουκούμι.
Στην πρώτη γραμμή παϊδάκια ψητά, αρνάκι σούλβας, μπριζολάκια χοιρινά, κοκορετσάκι χειροποίητο, ζουμερή σταυλίσια χοιρινή και μαεστρική προβατίνα σε διάφορες εκδοχές από μπιφτέκι και κοντοσούβλι (τέτοιο θα βρεις και χοιρινό – άλλο ένα best seller) μέχρι φιλέτο και σούβλα προβατίνα, ανάλογα με την ημέρα.
Οι άνθρωποι του μαγαζιού ποντάρουν στις προσεγμένες πρώτες ύλες και τα φρέσκα υλικά ως βασική συνταγή, για να συνεχίσουν με μπόλικη μαεστρία και αγάπη για αυτό που προσφέρουν.
Στο “Παν…σαι…Τακη” εκτιμώνται πολύ οι φρέσκες σαλάτες όπως η πράσινη με σπανάκι, ρόκα, λιαστή ντομάτα, καραμελωμένα καρύδια, καβουρδισμένο σουσάμι, flakes παρμεζάνας, vinaigrette βαλσάμικο και οι νόστιμες σπιτικές αλοιφές όπως το τζατζίκι και η τυροκαυτερή που δεν είναι καυτερή αλλά είναι εξαιρετικά αληθινή και νόστιμη.
Σε αυτό το στέκι μπαίνει και κατσαρόλα με αγαπημένα πιάτα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας, οπότε να ξέρεις πως θα βρεις αρνάκι λεμονάτο, προβατίνα κοκκινιστή με μακαρόνια ή γιαχνί και σαλιγκάρια στιφάδο!
Τελικά το “Παν…σαι…Τάκη” αποδεικνύεται ένας αυθεντικός προορισμός γαστρονομικής απόλαυσης αλλά και ζεστής φιλοξενίας αφού το γεύμα ολοκληρώνεται με ένα κέρασμα, χειροποίητο γλυκό έκπληξη, που προσφέρεται στον κάθε επισκέπτη.
Τίμιες τιμές για την ποιότητα που προσφέρει, καλές μερίδες και ατμόσφαιρα χαλαρή με ένα urban soft touch.
Κρασάκι χύμα επώνυμο, λευκό Ζίτσας, ροζέ Τυρνάβου και επιλεγμένες ετικέτες κρασιών και αποσταγμάτων ολοκληρώνουν την γαστρονομική εμπειρία που θα επιστρέψεις για να ξαναγευτείς.
Μ.Λ.
Ταβέρνα Πανσετάκη: Γ. Παπανδρέου 51, Πλατεία Δάσους Χαϊδαρίου Τ: 210 58 15 126