ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Οσμή σκανδάλου: Από το 2005 ανοιχτός ο κρατήρας λυματολάσπης με τους τοξικούς καπνούς δίπλα στο Ποικίλο!

Στα τέλη Οκτωβρίου γράψαμε για τον “κρατήρα” που καίει ασταμάτητα στη χωματερή βγάζοντας καπνούς. Λίγες μέρες αργότερα επανήλθαμε με νεότερο άρθρο, σημειώνοντας πως “στον κρατήρα υπάρχουν τόνοι λυματολάσπης, η οποία έρθει από τον βιολογικό καθαρισμό της Ψυττάλειας. Υλικό που θα καίγεται από μόνο του για πολύ καιρό ακόμα.” Καπνοί τοξικοί, αλλά και εστίες φωτιάς επικίνδυνες το καλοκαίρι.

Για το θέμα αυτό η πρωτοβουλία “Δυτικό Μέτωπο” και ο βουλευτής Κρίτωνας Αρσένης κατέθεσαν αίτημα αυτοψίας προς τη Γενική Διεύθυνση Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών. Ωστόσο, αν και πέρασε αρκετό διάστημα δεν διενεργήθηκε κανένας έλεγχος. Πιο αναλυτικά στη σελίδα του Δυτικού Μετώπου: Οσμή σκανδάλου συγκάλυψης απο τους επιθεωρητές περιβάλλοντος (ολόκληρη η αλληλογραφία).  

“Πιθανολογούμε πως κάποιοι δυσκολεύονται να εξηγήσουν γιατί παραμένει ανοιχτός ο κρατήρας με τη λυμματολάσπη από το 2005 και τι επιπτώσεις έχει στη μόλυνση των υπόγειων υδάτων και της ατμόσφαιρας”, σημειώνει το Δυτικό Μέτωπο, και συμπληρώνει: “Δυσκολεύονται να εξηγήσουν και το φαινόμενο των τοξικών καπνών σε χώρο που έχει πάψει να δέχεται σκουπίδια τα τελευταία 30 χρόνια”. Η υπόθεση αυτή έχει οσμή συγκάλυψης. Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες στον ΕΔΣΝΑ και για τον κρατήρα λυμματολάσπης και για τους τοξικούς καπνούς. Πέρα από αυτό υπάρχουν πολύ σοβαρά θέματα με την ασφαλή απόθεση των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ που πρέπει να διερευνηθούν.”

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button