ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Οριοθετήθηκε η φωτιά, προσπάθεια για πλήρη κατάσβεση

Ζήσαμε μια ακόμη δύσκολη στιγμή κατά το φετινό καλοκαίρι στην περιοχή μας, σε ένα περιστατικό ανάλογης επικινδυνότητας με αυτό στον Διομήδειο Κήπο, μια και η πυρκαγιά μπήκε σε πευκοδάσος. Ευτυχώς και πάλι η επέμβαση επίγειων και εναέριων μέσων ήταν άμεση και συντονισμένη. Γύρω στη μία η φωτιά οριοθετήθηκε και η μάχη συνεχίζεται μέχρι την τελική κατάσβεση.

Το “ευτυχώς” δεν είναι σχήμα λόγου, αφού λιγότερο από μια ώρα πριν οι φλόγες ανέβαιναν με ταχύτητα προς το βουνό, πάνω από το Θεαθήναι και τα Πεδία Βολής, καίγοντας μικρά πεύκα και νέα βλάστηση, με κατεύθυνση προς την Πετρούπολη, απειλώντας με καταστροφή το πράσινο στις υπώρειες του Ποικίλου, αλλά και με πιθανότητα να φτάσει στην κορυφή και να προκαλέσει πολύ μεγάλη καταστροφή σε πιο πυκνό δάσος.

Μετά τις 12.30 ξεκίνησαν ρίψεις αεροπλάνα και ελικόπτερα.

Οι φλόγες ξεπήδησαν από χαμηλή βλάστηση πάνω από το Στρατόπεδο και πήραν ώθηση μόλις μπήκαν στο δάσος. Προβληματισμός υπάρχει για τον τρόπο έναρξης της φωτιάς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να προέρχεται από βολές συλλόγων με όπλα στα Πεδία Βολής. “Σήμερα γινόταν πόλεμος εκεί”, είπε στην εφημερίδα μας άνθρωπος με μεγάλη εμπειρία στο αντικείμενο της φωτιάς. “Είναι πραγματικά παράδοξο να επιτρέπονται οι βολές στη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, ειδικά χωρίς να υπάρχουν επαρκή μέσα πυρόσβεσης διαθέσιμα επί τόπου”.

Απαντήσεις θα δώσει το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button