ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Φωτορεπορτάζ από τη σημερινή πυρκαγιά στο Ποικίλο

Σε 24ωρη επιφυλακή για την αντιμετώπιση πιθανής αναζωπύρωσης τέθηκαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χαϊδαρίου στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε η σημερινή φωτιά στο Ποικίλο.

Πιο συγκεκριμένα στη βόρεια πλευρά του Στρατοπέδου παραμένουν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής και τα πληρώματά τους, ενώ από πλευράς Δήμου μια υδροφόρα και ένα 4Χ4 πυροσβεστικό.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής σήμερα ήταν πολύ μεγάλη, αφού στον τόπο της φωτιάς ήρθαν συνολικά 12 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα, αν και δεν χρειάστηκε να επιχειρήσουν όλα. Επίσης πέταξαν εναέρια μέσα που είχαν καίριες βολές. Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Χαϊδαρίου βοήθησε στον τόπο της φωτιάς, ενώ αντίστοιχες υπηρεσίες του Δήμου Πετρούπολης και του ΑΣΔΑ πήραν θέσεις στην κορυφή του βουνού, για να αποκόψουν μια πιθανή επέκταση της φωτιάς στο δάσος, αν ανέβαινε μέχρις εκεί. Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι το έδαφος όπου έγινε η επιχείρηση είναι εξαιρετικά δύσβατο.

Φωτορεπορτάζ από τη σημερινή πυρκαγιά στο Ποικίλο 1

Όσον αφορά την αιτία, όπως αναφέραμε σε άλλο άρθρο, οι υποψίες πέφτουν στις βολές πυροβόλων όπλων στα Πεδία Βολής από σκοπευτικούς συλλόγους. Αρκετοί συμφώνησαν με την επισήμανσή μας ότι είναι πραγματικά παράδοξο να επιτρέπονται οι βολές εν μέσω αντιπυρικής περιόδου και χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. Είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι όταν ο στρατός κάνει εκπαιδευτικές βολές πάντα υπάρχουν πυροσβεστικά οχήματα επιτόπου και μάλιστα παρόλα αυτά παλιότερα είχαν σημειωθεί περιστατικά πυρκαγιών. Σήμερα Κυριακή 11/9 υπήρχε βαθμός επικινδυνότητας επιπέδου 3 για πυρκαγιά στην Αττική, αλλά πιστεύουμε ότι αυτό δεν μπορεί να κάνει επιτρεπτές δραστηριότητες όπως οι βολές με πυροβόλα όπλα.

Να τι έγραψε ένας αναγνώστης μας για όσα έγιναν σήμερα:

Σήμερα το πρωί ήμουν εκεί για τρέξιμο μέσα στο βουνό. Είχε πάνω από διακόσια άτομα στα πεδία βολής, χαμός από αυτοκίνητα (να μην βρίσκεις να παρκάρεις μέσα στο βουνό). Εννοείται ότι ο κόσμος, πέρα από τις βολές που κάνει, πίνει καφεδάκι, καπνίζει. Χωρίς κανένα πρόβλημα, σαφώς πυροσβεστική δεν υπάρχει πουθενά, όχι μόνο σήμερα αλλά ποτέ όποτε έχει κόσμο για να κάνουν βολές. Τον Αύγουστο που δεν είχε βολές (μάλλον είναι κλειστά) υπήρχαν κορδέλες από την Πολιτική Προστασία ότι απαγορεύεται η είσοδος. Ακριβώς δίπλα από τα πεδία που δεν χρησιμοποιούνται από τους συλλόγους βολής υπάρχουν πεδία άδεια και όλο το καλοκαίρι οχήματα του στρατού πάνε κ ρίχνουν μπάζα εκεί από κτήρια που γκρεμίζουν μέσα στο Στρατόπεδο.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button