ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ώρα 5.30πμ, κέντρο Χαϊδαρίου: Ξύπνησε και πάλι ο φόβος

Κάθε φορά που βρέχει δυνατά, μερικές γειτονιές στο κέντρο της πόλης υποφέρουν πολύ από πλημμυρικά φαινόμενα. Όγκοι νερού που κυλούν από το τις πλαγιές του Ποικίλου και το Στρατόπεδο περνούν την Λ. Αθηνών, λόγω έλλειψης εκεί αντιπλημμυρικού αγωγού, και εισβάλλουν στο κεντρικό Χαϊδάρι, μέσω της οδού Κορυτσάς. Η οδός Στέφου, κάτω από το Δημαρχείο είναι ένα σημείο όπου μεγάλοι όγκοι νερού συγκεντρώνονται και συχνά η στάθμη φτάνει πολύ ψηλά, προκαλώντας ζημιές σε περιουσίες.

Το πρόβλημα των πλημμυρών, που απασχολεί και άλλες περιοχές της πόλης (Ρίμινι – Ιερού Λόχου, Κορυτσάς – Κολυμβητήριο, Λ. Αθηνών) θα λυθεί μόνο όταν κατασκευαστεί ο μεγάλος υπόγειος συλλεκτήρας νερού στη Λ. Αθηνών, από τα όρια με το Αιγάλεω μέχρι την οδό Πύλου, στο Δάσος. Πρόκειται για έργο με… πλούσιο παρελθόν αναβολών και αστοχιών, από το 2006!

Ακολουθεί η διαμαρτυρία των κατοίκων της οδού Στέφου και οι υπογραφές τους, γι΄ αυτό που συνέβη τα ξημερώματα της 13 Οκτωβρίου στις πόρτες των σπιτιών τους:

Οι φωτογραφίες λένε την αλήθεια

Ώρα 5.30πμ, κέντρο Χαϊδαρίου: Ξύπνησε και πάλι ο φόβος 3

Για άλλη μία φορά αντιμέτωποι με το άγχος, τον φόβο, την κούραση, το ξενύχτι και τα “ακραία” καιρικά φαινόμενα, άλλη μια βολική δικαιολογία όταν… η Περιφέρεια αδιαφορεί για την ολοκλήρωση του αντιπλημμυρικού έργου στην Λεωφόρο Αθηνών. (Άραγε πόσοι περιφερειάρχες πέρασαν εδώ και 20 χρόνια;)

Δήμος που αφήνει στο έλεος των “ακραίων” καιρικών φαινομένων τους δημότες του… Δεν αξιώθηκε να ενημερώσει τον κόσμο ή να βάλει έστω μερικά τσουβάλια άμμο για να περιορίσει το πρόβλημα. Το ελαχιστότατο που θα μπορούσε να κάνει! Το αποτέλεσμα είναι αυτοκίνητα, σπίτια, περιουσίες, μηχανάκια πλημμυρισμένα και απαξιωμένα. Θα πάρουμε άραγε απαντήσεις για το πότε θα υπάρξει λύση; Και αν υπάρξει…

  1. Σε ποια φάση βρίσκεται το αντιπλημμυρικό έργο της Λ. Αθηνών και το χρονοδιάγραμμά του;
  2. Απαιτούμε εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη από τον αντίστοιχο Αντιδήμαρχο, για το ποιες ενέργειες έχουν γίνει και πότε (καθαρισμός φρεατίων, αποσυμφόρηση στρατοπέδου από φερτά υλικά, παρεμβάσεις όπου είναι αναγκαίο ή οτιδήποτε άλλο πεπραγμένο). Ο χειμώνας είναι μπροστά και εμείς ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να μάθουμε. Ο δήμαρχος δεν μπορεί να επικαλεστεί άγνοια, ήταν εκεί σε όλες τις συζητήσεις και τα δημοτικά συμβούλια με το αντίστοιχο θέμα. 

Οι κάτοικοι της οδού Στέφου:

Γεωργία Σταμάτη, Ιωάννα Λατρώνη, Θεοδώρα Λατρώνη, Γιώργος Μπουντρουμλής, Γωγώ Μανιατάκου, Ασημίνα Μπουντρουμλή, Γεράσιμος Μπακάμης Αντρέας Τέσκος, Έλσα Μανιατάκου, Ιωάννα Κουτούλα, Παναγιώτης Μπαϊρακτάρης, Δημήτρης Βουλγαρίδης, Μάρκος Σημαντιράκης, Δημήτρης Μπουντρουμλής, Δημήτρης Δημητρακόγιαννης, Γιώργος Ευσταθόπουλος, Δήμητρα Σιμιτζόγλου, Νικόλαος Σκούρτης, Αγγελική Μπουράκη, Άννα Μουτεσίδη, Γιάννης Μανιατάκος, Αγγελική Ευσταθόπουλου, Παναγιώτα Κουτούλα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ: Πνίγεται στη γραφειοκρατία το αντιπλημμυρικό της Λ. Αθηνών /// Πνίγηκε σε… αχαρτογράφητο υπόνομο της Λ. Αθηνών το μεγάλο αντιπλημμυρικό για το Χαϊδάρι!

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button