ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ομάδες ανηλίκων εν δράσει… Τώρα καταγγελία από το κεντρικό Χαϊδάρι

Πριν από μερικές ημέρες γράψαμε για ομάδα ανηλίκων στο Δάσος που κάνει πετάει σε παράθυρα σπιτιών αντικείμενα, νεράντζια, αβγά κτλ, τρομοκρατώντας τους ενοίκους (βλέπε Παρέα νεαρών πετάει αντικείμενα το βράδυ σε σπίτια). Αρκετοί κάτοικοι της ίδιας περιοχής έγραψαν ότι και σε αυτούς έχει συμβεί.

Το δημοσίευμα αυτό έγινε η αφορμή να επικοινωνήσει μαζί μας κάτοικος του Κέντρου Χαϊδαρίου, για να μας πει ότι δεν συμβαίνει μόνο στο Δάσος, αλλά και στην περιοχή του. Έθεσε τα στοιχεία του στη διάθεση της εφημερίδας, αλλά προτιμάει να είναι ανώνυμη η καταγγελία του, γιατί πιστεύει ότι τα πράγματα είναι εύκολο να εκτραχυνθούν. Μας είπε μάλιστα ότι νεαρή γυναίκα δέχτηκε επίθεση σε λεωφορείο από την ομάδα αυτή, με σκοπό τη ληστεία. Επίσης περαστικοί δέχονται ενοχλήσεις, όπως και κάτοικοι στα σπίτια τους. Σύμφωνα με τον συνομιλητή μας, το στέκι τους είναι σε σχολικό κτήριο του κεντρικού Χαϊδαριού.

Όπως έχουμε ξαναγράψει, τέτοιες ομάδες ανηλίκων εμφανίζονται κατά διαστήματα, καθώς για κάποια αγόρια είναι κάτι σαν τελετή ενηλικίωσης. Δεν είναι κάτι που πρέπει να “δαιμονοποιείται”, αλλά ούτε φυσικά και να αφήνεται να κυλάει χωρίς κανένας να ενδιαφέρεται. Γιατί όσο η κατάσταση μένει ανεξέλεγκτη, κυρίως από τους γονείς, η δράση μπορεί να κλιμακωθεί και ενδεχομένως να περάσει στο χώρο της παραβατικότητας. Ίσως θυμάστε λίγο παλιότερα άρθρα μας από το Δάσος, όπου κάποια στιγμή βγήκαν μαχαίρια -λέχθηκε τότε ότι έγινε με αφορμή τα οπαδικά- περιπτεράδες διαμαρτυρήθηκαν για συνεχείς κλοπές κτλ. Έγινε μάλιστα μέχρι και σύλληψη 15χρονου με αεροβόλο πιστόλι!

Πολλοί μιλούν εύκολα για “συμμορίες”, ωστόσο στην πλειονότητα των περιπτώσεων δεν έχουν ούτε οργανωμένη δομή ούτε στοχευμένη εγκληματική δράση. Τα μέλη τους κυρίως επιθυμούν την “αναγνώριση” των άλλων νεαρών της ομάδας. Τα παιδιά προέρχονται από όλο το φάσμα της κοινωνικής και οικονομικής διαστρωμάτωσης. Και φυσικά, ας μη φτάσουμε στο άλλο άκρο: Κάθε νεανική τρέλα δεν πρέπει να βαφτίζεται εκτροπή και παραβατικότητα.

Δείτε και εδώ: Τα παιδιά και τα μαχαίρια – Βία μεταξύ ανηλίκων // Τρόμος! Επίθεση ομάδας χούλιγκαν στο Δάσος – Ξυλοδαρμοί και μαχαίρι στα χέρια

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button