ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Τρόμος! Επίθεση ομάδας χούλιγκαν στο Δάσος – Ξυλοδαρμοί και μαχαίρι στα χέρια

Η βία άφησε για μια ακόμη φορά το μαύρο της σημάδι σε πλατεία του Δάσους. Ομάδα νεαρών οργανωμένων οπαδών έκανε επίδειξη δύναμης, χτύπησαν άλλα ανύποπτα παιδιά, ενώ μαρτυρίες αναφέρουν ακόμη και την ύπαρξη μαχαιριού στα χέρια ενός από τους επιτιθέμενους. Γονείς, μίλησαν στην εφημερίδα για την ανάγκη ανάληψη “σταυροφορίας κατά της βίας”, ώστε να πάψει αυτή να αποτελεί μάστιγα στους δρόμους μας.

Πριν αναφερθούμε στο συγκεκριμένο επεισόδιο, πρέπει να σημειώσουμε ότι αντίστοιχες επιθέσεις έχουν συμβεί στο παρελθόν και άλλες φορές στην κεντρική πλατεία του Δάσους καθώς και άλλα σημεία της πόλης. Άφησαν πίσω τους τραμπουκισμούς, ξύλο, φόβο, ακόμη και τραυματίες. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι κάποια παιδιά αισθάνονται ανασφάλεια όταν βγαίνουν από το σπίτι, για τους χούλιγκανς που τυχόν θα συναντήσουν στο δρόμο τους.

Το πιο πρόσφατο γεγονός οργανωμένης βίας εκδηλώθηκε στην Πλατεία Λαού στο Δάσος, μετά τα μεσάνυχτα της 26ης Αυγούστου. Εκείνη την ώρα βρίσκονταν στα σκαλάκια αρκετά παιδιά, όταν εμφανίστηκε ομάδα περίπου 20 οπαδών του Παναθηναϊκού ηλικίας από 16 έως 20 ετών, ντόπιοι αλλά και από άλλες περιοχές (σε άλλες περιπτώσεις πρωταγωνίστησαν οργανωμένοι του Ολυμπιακού). Επιδίωκαν να περάσουν μήνυμα “κυριαρχίας”. Κάποιοι που κατάλαβαν τι συμβαίνει τράπηκαν γρήγορα σε φυγή, Άρχισαν να ρωτούν φορτικά τα παιδιά στην πλατεία τι ομάδα είναι και κάποιους τους χτύπησαν. Την πιο άγρια επίθεση δέχτηκε ένας νέος που έχασε τα γυαλιά του και άναψε το φακό του κινητού του για να τα βρει. Νόμισαν ότι τους βιντεοσκοπεί, τον χτύπησαν πολύ και του άρπαξαν το κινητό. Άνθρωποι που βρέθηκαν εκεί τι στιγμή της επιδρομής μαάς είπαν ότι είδαν στα χέρια κάποιου ένα μαχαίρι! Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, αλλά το επεισόδιο είχε λήξει.

Μητέρα παιδιού που βρέθηκε στο συμβάν και το οποίο τρόμαξε πάρα πολύ, μάς ανέφερε τα συμβάντα και τόνισε ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ότι πρέπει δηλαδή, πέρα από την Αστυνομία, τον Δήμο, το σχολείο και τις διοικήσεις των ποδοσφαιρικών ομάδων, να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στη βία και η ίδια η κοινωνία. Τέτοια φαινόμενα δεν επιτρέπεται να “κανονικοποιούνται” ή και να θεωρούνται “πλάκα””. Δεν πρέπει να είναι ανεκτά από κανέναν, είτε γονιό είτε νέο άνθρωπο. “Οι οικογένειες των παιδιών που παίρνουν μέρος σε τέτοιες επιθέσεις ασχολούνται με τα ενδιαφέροντα των παιδιών τους έξω από το σπίτι; Δεν αγωνιούν για τους κινδύνους που διατρέχουν οι ίδιοι οι επίδοξοι “θύτες” στον βωμό του ανόητου φανατισμού;”, αναρωτήθηκε η συνομιλήτριά μας.

Συμφωνούμε μαζί της ότι χρειάζεται μια “σταυροφορία κατά της νεανικής βίας”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ: Ρόπαλα – κουκούλες – μίσος – ξύλο – αίμα. Περιστατικά τυφλής χουλιγκανικής βίας στο Χαϊδάρι // Ενέδρα στο κέντρο του Δάσους! Χτύπησαν και λήστεψαν νεαρό ντιλιβερά

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button