ΕΛΛΑΔΑ

“Οι μεγάλοι σεισμοί στον Κορινθιακό αργά η γρήγορα θα ξαναέρθουν”

Οι σεισμοί στον Κορινθιακό ήρθαν πάλι στο προσκήνιο με αφορμή τον σεισμό 4,2 Ρίχτερ στη Ναύπακτο και ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην υψηλή σεισμικότητα που εκδηλώνεται στην περιοχή.

Σεισμοί στον Κορινθιακό

«Ο Κορινθιακός Κόλπος είναι μια περιοχή, όπως όλοι γνωρίζουμε, με πολύ υψηλή σεισμικότητα. Αργά ή γρήγορα θα ξαναέρθουν οι μεγάλοι σεισμοί στον Κορινθιακό. Γι’ αυτό χρειάζεται συνεχώς προετοιμασία, ενημερωτικές εκδηλώσεις, σχέδια έκτακτης ανάγκης, όλα όσα προβλέπονται για να είμαστε προετοιμασμένοι. Η πρόληψη είναι το μεγάλο φάρμακο» τόνισε στο korinthostv.

σεισμοί στον Κορινθιακό

Ωστόσο τόνισε πως δεν πρέπει να προκαλείται ανησυχία, αν και, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι αναγκαίο να εξοικειωνόμαστε με την επιστημονική γνώση.

«Η πρόληψη είναι με το μεγάλο “φάρμακο”. Δεν πρέπει να προκαλείται ανησυχία, πρέπει όμως να εξοικιωνόμαστε με την επιστημονική γνώση. Πρέπει να λέμε την αλήθεια χωρίς κινδυνολογία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά για το ρήγμα στις Αλκυονίδες επεσήμανε ότι και αυτό ανήκει στον Κορινθιακό Κόλπο, επισημαίνοντας ότι η περιοχή έχει υψηλή σεισμικότητα. «Οι τοπικές αρχές σε όλη τη χώρα θα πρέπει να εντείνουν τις εκδηλώσεις ενημέρωσης στα σχολεία και στον γενικό πληθυσμό» πρόσθεσε.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button