ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Οι μάσκες επιστρέφουν μαζικά από την Ελλάδα στην Κίνα!

“Εδώ και αρκετές μέρες φορτώνουμε ό,τι έχουμε σε μάσκες νοσοκομείου και τις στέλνουμε πίσω στην Κίνα. Ακόμη και σήμερα φορτώσαμε παλέτες.”

Η μαρτυρία προέρχεται από εργαζόμενο σε φαρμακαποθήκη στον Ασπρόπυργο και γεννά ερωτήματα για τη φροντίδα των εδώ υγειονομικών αρχών να εξασφαλίσουν επάρκεια, αν χρειαστούν αυξημένες ποσότητες, δεδομένης της αλματώδους επέκτασης του κορωνοϊού στην Ιταλία.

Όπως πληροφόρησε ο ίδιος άνθρωπος το “Χαϊδάρι Σήμερα”, το υλικό αυτό είχε εξολοκλήρου προέλευση από την Κίνα, στην οποία τώρα εξέγεται σε πολλαπλάσιες τιμές. Μάλιστα στην αποστολή πρωτοστατούν κινεζικές εμπορικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Αυτές συγκεντρώνουν το υγειονομικό υλικό και το στέλνουν πίσω στην χώρα προέλευσης. 

Την εξάντληση των αποθεμάτων τους στην Αττική επιβεβαίωσε, μιλώντας στο MEGA, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, Κωνσταντίνος Λουράντος, αποδίδοντάς την στην αυξημένη ζήτηση. 

«Τα φαρμακεία έχουν προμηθευτεί μάσκες εδώ και αρκετό διάστημα, όπως κάθε χρόνο, ωστόσο η ζήτηση ήταν τεράστια. Ειδικά, μετά την έξαρση του κορωναϊού στην Ιταλία, οι Έλληνες έχουν αρχίσει να πηγαίνουν από φαρμακείο σε φαρμακείο και να ζητούν μάσκες. Όσες και να είχαμε δεν θα μπορούσαν να καλύψουν τη ζήτηση» είπε χαρακτηριστικά, χαρακτηρίζοντάς την απρόσμενη.

«Έχουμε ξεμείνει από μάσκες» πρόσθεσε, σημειώνοντας πως είναι υπερβολική η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Σύμφωνα με τον κ. Λουράντο «το σημαντικότερο είναι η ατομική υγιεινή και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό».

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button