ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΟΑΣΑ: Τα “Τέμπη” κυκλοφορούν ανάμεσά μας – Τι κάνουν γι’ αυτό οι αρμόδιοι;

Η κ. Μ.Λ. βάζει “στο τραπέζι της συζήτησης” σχετικά με τα θέματα ασφάλειας στα μέσα μεταφοράς την καθημερινή συμπεριφορά οδηγών αστικών λεωφορείων.

Γράφει:

Μετά από τα τραγικά γεγονότα που ζήσαμε με την σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, θέλω να επισημάνω μια πολύ επικίνδυνη και απαράδεκτη καθημερινότητα στα δρομολόγια του ΟΑΣΑ. Οι οδηγοί όλων των λεωφορείων έχουν το κινητό στο ένα χέρι και μιλάνε συνέχεια και με το άλλο οδηγούν. Θα πρέπει να περιμένουμε και από εκεί το μοιραίο για να ξυπνήσουμε; Οι αρμόδιοι θα κάνουν κάτι για να σταματήσει αυτό;

Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα είχε καταγράψει πριν λίγο με επιστολή της στην εφημερίδα μας άλλη αναγνώστρια, τονίζοντας και αυτή την επικίνδυνη συμπεριφορά οδηγού λεωφορείου του Δάσους:

Μερικοί οδηγοί επιδεικνύουν αντιεπαγγελματική συμπεριφορά, παραβιάζοντας απροκάλυπτα και σε δημόσια θέα τους κανονισμούς της εργασίας τους. Οι πολίτες τα βλέπουν, κατανοούν τους κινδύνους και τα καταγγέλλουν. Δυστυχώς οι υπεύθυνοι -ΟΑΣΑ, Τροχαία και όποιος άλλος- δεν έχουν τον κοινό νου ώστε να κατανοήσουν το μέγεθος του προβλήματος, αλλά επίσης δεν δείχνουν να διαθέτουν την αίσθηση του καθήκοντος να επιβάλουν την τάξη στα μέσα μαζικής μεταφοράς που εμπιστεύεται τόσος κόσμος για τις μετακινήσεις του.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button