ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Ο Πελετίδης έχει την απάντηση για το ποτάμι στο κεντρικό Χαϊδάρι”

Για ζητήματα περιβάλλοντος μέσα στην πόλη η συζήτηση έχει ιδιαίτερη αξία. Και συμμετέχουμε με χαρά.

Το θέμα μας, λοιπόν, είναι το αν και το πώς θα μπορούσε να αξιοποιηθεί το ποταμάκι που κυλάει στο κέντρο Χαϊδαρίου, γύρω από τον Άγιο Ανδρέα. Πρόκειται για επιφανειακό τμήμα του (καλυμμένου στο πιο μεγάλο μέρος του) Χαϊδαρορέματος και πιο αναλυτικά μιλήσαμε γι’ αυτό εχτές: Τελικά, έχουμε ένα ποταμάκι με πηγαίο νερό και στο κεντρικό Χαϊδάρι – Γίνεται να το αξιοποιήσουμε;

Ως προς το ερώτημα του τίτλου, δηλαδή αν μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτό το φυσικό στοιχείο στην πόλη, ο κ. Γιώργος Κόκκινος μάς δίνει μία απάντηση διά στόματος Κώστα Πελετίδη, από μία περιβαλλοντική ανάπτυξη στην Πάτρα. Δείτε το σχετικό βίντεο:

Το πρώτο που χρειάζεται, λοιπόν, είναι η πολιτική βούληση να “έχεις τη φύση μέσα στην πόλη και να την απολαμβάνεις και να καταλαβαίνεις το νόημα της ζωής”.

Και μάλιστα “αδάπανα και όχι να τα χρυσοπληρώνουμε όπως είναι η αντίληψη κάποιων άλλων”.

Η αναφορά του συμπολίτη στο έργο του Κ. Πελετίδη έχει ιδιαίτερη σημασία, μια και επίκειται θητεία Σελέκου.

Φυσικά η παρέμβαση στο επιφανειακό τμήμα του Χαϊδαρορέματος είναι μικρότερης εμβέλειας έργο. Αλλά σίγουρα σημαντικό και όμορφο. Το περιβάλλον στη ρεματιά θυμίζει εξοχή, αν και βρισκόμαστε δίπλα στη Λεωφόρο Αθηνών. Από τη μια μεριά της όχθης, στον Άγιο Ανδρέα, μεγαλώνουν ωραία πλατάνια σε όμορφα πεζούλια. Απέναντι, η φύση ακολουθεί τον δικό της δρόμο, με ελιές και συκιές να θεριεύουν. Ας γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες, για να γίνει επισκέψιμο και καταφύγιο φύσης, αντί να είναι σκουπιδότοπος.   

Παρόμοια Άρθρα

Ένα Σχόλιο

  1. Κλαίω ρε. Μιλάμε για τον ίδιο Πελετίδη, ο οποίος χωρίς καμία μελέτη χρησιμοποίησε υπέρογκα κονδύλια για έναν ποδηλατόδρομο-παρωδία στην οδό Όθωνος Αμαλίας στην Πάτρα και τον ξήλωσε εν μία νυκτί ελέω καταιγίδας, γιατί φτάσαμε σε σημείο να θέλουμε γόνδολες και κανόε για να τη διασχίσουμε.
    Ο Μπακογιάννης με το Μεγάλο Περίπατο, σας έφταιξε στην τελική..!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button