ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Ο Πειραιάς πιέζει για “να μπει στις ράγες” ένα μεγάλο έργο ποιότητας ζωής

Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, συναντήθηκε τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα.

Στην συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης Δημήτρης Καρύδης, συζητήθηκαν τα θέματα του Δήμου Πειραιά που αφορούν το Υπουργείο.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Συναντήθηκα σήμερα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σταϊκούρα μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Καρύδη. Κατά τη διάρκεια της συζήτησής μας θέσαμε το σύνολο των ζητημάτων του Δήμου Πειραιά που αφορούν το Υπουργείο, καθώς και θέματα για την πιο εύκολη πρόσβαση στο μεγάλο λιμάνι της χώρας για εκατομμύρια ταξιδιώτες κάθε χρόνο, όπως το διαχρονικό αίτημα για υπογειοποίησης των γραμμών του ΗΣΑΠ από το Νέο Φάληρο έως το Λιμάνι. Ήταν μια απολύτως χρήσιμη και θετική συνάντηση και υπήρξε δέσμευση από τον Υπουργό, ώστε να υπάρξει ανάλογη συνέχεια στην συνεργασία μας».

Το “Χαϊδάρι Σήμερα” έχει παρουσιάσει αναλυτικά μεγάλα έργα υπογειοποιήσεων υποδομών μεταφοράς (οδικές και σιδηροδρομικές) στο Λεκανοπέδιο, άλλες από τις οποίες βρίσκονται σε φάση υλοποίησης και άλλες σε φάση δημοπράτησης. Ο Δήμος Πειραιά εύλογα βάζει “στο κάδρο” ακόμη μία, που μπορεί να βελτιώσει πολύ την ποιότητα ζωής στα όριά του.

Το ίδιο πρέπει να κάνει και το Χαϊδάρι. Ας μην τα λέμε εμείς μόνοι μας μεταξύ μας. Η συζήτηση πρέπει να ανοίξει σε υψηλό επίπεδο. Αν όλα αυτά τα μεγάλα έργα υπογειοποιήσεων γίνονται στην ευρύτερη πριοχή της Πρωτεύουσας, με το καθένα να ξεπερνά σε κόστος τα 500 εκατ. ευρώ, γιατί δεν μπορεί να εφαρμοστεί το ίδιο και στη Λεωφόρο Αθηνών, σε μήκος ενός χιλιομέτρου και πλέον;

Η γνώμη της εφημερίδας μας είναι ότι πρέπει να καταστήσουμε σαφές η μικρή παρέμβαση στη διασταύρωση της Λεωφόρου με τη Γ. Παπανδρέου Δημιουργία ανισόπεδου κόμβου), που έχει πει ότι θα μελετήσει η περιφέρεια Αττικής, δεν είναι αρκετή.

Πιο αναλυτικά εδώ: Υπογειοποίηση της Λ. Αθηνών: Τοπικός ανισόπεδος κόμβος στη Γ. Παπανδρέου ή σήραγγα όση στην Ποσειδώνος, την Ηλιουπόλεως και τη Λ. Κύμης;

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button