Απάντηση του Δημάρχου Μιχάλη Σελέκου, σε δημοσίευμα στην ηλεκτρονική εφημερίδα «Χαϊδάρι Σήμερα», με τίτλο « Πού παρκάρει ο Δήμαρχος;» (27/1/2018)

Διάβασα πριν από λίγες ημέρες ένα άρθρο της κας Μ.Χ. , στο site της εφημερίδας σας «Χαϊδάρι Σήμερα», με τίτλο «Πού παρκάρει ο Δήμαρχος;», το οποίο ήταν επιθετικό και άδικο αφού -όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία που παρουσιάζει- το αυτοκίνητο βρίσκεται μπροστά στο γκαράζ του σπιτιού μου και βέβαια δεν κλείνει το πεζοδρόμια, αλλά πατάει στη ράμπα του γκαράζ.

Έχω συνηθίσει βέβαια τα τελευταία χρόνια να διαβάζω άρθρα που παραποιούν συγκαλυμμένα ή και χοντροκομμένα την αλήθεια, με σκοπό να χτυπήσουν τη Δημοτική Αρχή. Και όποιος ασχοληθεί προσεκτικά θα δει ότι είναι συγκεκριμένοι αυτοί που το κάνουν και είτε ανήκουν ή είναι υποψήφιοι με άλλες παρατάξεις, είτε το κάνουν γιατί δεν «εξυπηρετήθηκαν» από το Δήμο, όπως εκείνοι βεβαίως εννοούν την «εξυπηρέτηση».

Υπάρχουν όμως και πολλά δημοσιεύματα συμπολιτών μας που αναδεικνύουν προβλήματα της πόλης και ενεργοποιούν το Δήμο και τις υπηρεσίες του για την επίλυσή τους.

Καλοδεχούμενη είναι επίσης η κριτική για λάθη, παραλήψεις, κωλυσιεργίες και καθυστερήσεις στην επίλυση προβλημάτων.

Αυτά βοηθούν και τη Δημοτική Αρχή να αφουγκραστεί το λαϊκό αίσθημα και να προσπαθήσει να βελτιωθεί προς όφελος της πόλης μας.

Τα ανοιχτά αυτιά και ο διάλογος είναι αρχές τις οποίες εφαρμόζουμε από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας. Κάνουμε Λαϊκές Συνελεύσεις στις γειτονιές, έχουμε αναπτύξει τις καλύτερες σχέσεις με τους Μαζικούς φορείς της πόλης μας (Εθνικοτοπικούς, Πολιτιστικούς, Αθλητικούς κ.ά.), συνεργαζόμαστε αμέσως με όσες επιτροπές δημιουργούν οι κάτοικοι για διάφορα θέματα (κεραίες κινητής τηλεφωνίας, πλημμύρες κ.λ.π.), με τους Συλλόγους Γονέων και τα 15μελή των μαθητών των Σχολείων μας, το Γραφείο του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων είναι ανοιχτά σε κάθε κάτοικο του Δήμου μας.

Έχουμε επιλέξει ως Δημοτική Αρχή, να μην απαντάμε σε κάθε δημοσίευμα που ρίχνει λάσπη ή είναι συκοφαντικό. Τα αφήνουμε στην κρίση των συμπολιτών μας.

Γνωρίζουμε ότι πολλές φορές αναπτύσσεται διάλογος κάτω από κάθε κείμενο, όπου γράφονται διάφορα πράγματα και σωστά και λάθος και ήπιας αλλά και επιθετικής μορφής.

Σε αυτό το διάλογο δεν παίρνουμε μέρος σαν Δημοτική Αρχή, γιατί προσπαθούμε με πράξεις και όχι με λόγια να λύσουμε τα προβλήματα που προκύπτουν.

Μεθοδικά, προσεκτικά και αποτελεσματικά.

Σε ό,τι με αφορά σε σχέση με τα σχόλια που γράφτηκαν κάτω από το άρθρο «Πού παρκάρει ο Δήμαρχος;», πρέπει να γνωρίζετε πως δεν έχω προσωπικό Fb και δεν βλέπω τα σχόλια που γίνονται. Μόλις χθες, ενημερώθηκα από το «Χαϊδάρι Σήμερα» γι’ αυτά τα υποτιμητικά και σεξιστικά σχόλια σε βάρος της κας Μ.Χ. και όπως καταλαβαίνετε τα καταδικάζω χωρίς δεύτερη κουβέντα. Αυτά δεν χαρακτηρίζουν ούτε εμένα ούτε τη Δημοτική Αρχή.

Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να ξεφεύγει ο δημόσιος διάλογος από επιχειρήματα και να μετατρέπεται σε αντιπαράθεση με ύβρεις και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, κάτι που γίνεται συνήθως στο Fb.

Κάνω παράκληση, σε όλους τους συμπολίτες μας, να σέβονται όλες τις απόψεις που εκφράζονται και να προσπαθούν με σοβαρότητα και ήπιο τρόπο να εκφράσουν τη συμφωνία ή τη διαφωνία τους. Η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας έχει κρίση και σωστό αισθητήριο και αυτό το έχει αποδείξει.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ

Ευπρόσδεκτη η ευαισθησία του δημάρχου να τοποθετηθεί σε έναν δημόσιο διάλογο, στον οποίο πήραν μέρος πάρα πολλοί συμπολίτες. Τον ευχαριστούμε πολύ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

– Πού παρκάρει ο δήμαρχος;

– Έχεις κόμπλεξ, είσαι χοντρή και σου χρειάζεται ένα sex toy