ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Πού παρκάρει ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος;

 

Η αναγνώστρια κ. Μαρία Χατζηπαναγιώτη μάς έστειλε επιστολή με τίτλο “Δήμαρχε που δίδασκες” και φωτογραφίες από τον τρόπο που παρκάρει το αυτοκίνητό του ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος έξω από το σπίτι του. Την δημοσιεύουμε, όπως και την απάντηση του δημάρχου, σε σχετικό ερώτημα που του θέσαμε. 

Η επιστολή της κ. Χατζηπαναγιώτη:

Αγαπητό Χαϊδάρι σήμερα,

Στη πόλη μας, στον κεντρικό ιστό δεν υπάρχουν δημοτικοί χώροι στάθμευσης, δεν υπάρχουν  χωροι στάθμευσης ακόμα  και εντός πολυκατοικιών  παλιότερων της 20ετίας περίπου.

Τα πεζοδρόμια στενά, μικρότερα του 1,50 μέτρου με τα απαραίτητα εμπόδια (δέντρα, κολώνες της ΔΕΗ, κάδοι, κολωνάκια και σταθμευμένα οχήματα). Όλα παράνομα στοιβαγμένα στο μόνο μέρος που θα έπρεπε να μπορεί να κινηθεί με ασφάλεια ο πεζός, στο ΠΕΖΟ-ΔΡΟΜΙΟ – το λέει κι η λέξη, αλλιώς θα λεγόταν δεντρο-δρόμιο, καδο-δρόμιο, στυλο-δρόμιο, χαχα!!

Αυτά όμως δεν περπατούν, μένουν ακίνητα και  προκαλούν τον πεζό κάθε φορά “τι θα γίνει θα μας  προσπεράσεις ή θα περάσει κάποιο αυτοκίνητο από πάνω σου;” Είναι ένα στοίχημα που προσπαθούμε όλοι μας να κερδίσουμε, μέχρι πότε;

Σε μια τυχαία διασταύρωση, σε πολυσύχναστο δρόμο που ενώνει τους δύο κεντρικότερους  δρόμους της πόλης μας, με διαδρομή λεωφορείου, πολυκατοικίες, καταστήματα, το μεγαλύτερο super-market της περιοχής, και το μοναδικό χειμερινό σινεμά του Χαϊδαρίου, όλα στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο, με στάθμευση και από τις δύο πλευρές του δρόμου, εκεί λοιπόν παρατηρούμε μόνιμα ένα σκούρο όχημα σταθμευμένο πάνω στο στενό  πεζοδρόμιο μπροστά, όχι μέσα, στον ιδιωτικό  του χώρο στάθμευσης, το αναγράφει η ταμπέλα και διαγράμμιση στο δρόμο με λευκή μπογιά. Στο ίδιο κτίριο και σημείο είναι και η είσοδος ιδιωτικού  Ιατρείου (παιδιατρικό) και ακριβώς εκεί και η απαγορευτική σήμανση STOP, το όχημα έχει πίσω του την πινακίδα και μπροστά του τη διασταύρωση.

Δεν τον πτοεί τίποτα τον οδηγό, ούτε ο ΚΟΚ (στάθμευση σε πεζοδρόμιο, γωνία, διασταύρωση και πινακίδα STOP – όλα απαγορεύονται ) ούτε και το γεγονός ότι αποκλείει  τη πρόσβαση στο πεζοδρόμιο για τα παιδάκια και τους γονείς τους που επισκέπτονται το Ιατρείο, ούτε φυσικά για τους υπόλοιπους χρήστες του τόσο πολυσύχναστου σημείου. Συνήθως είναι σταθμευμένο κι άλλο όχημα κι έτσι πετάγονται τα παιδάκια ανάμεσα στα αυτοκίνητα το βράδυ όχι μόνο από το ιατρείο αλλά και αυτά που πηγαίνουν φροντιστήρια.

Κι ενώ έχει τη δυνατότητα να σταθμεύει εντός του κτιρίου, ο ιδιοκτήτης του οχήματος, όπως πολλοί, θεωρεί το πεζοδρόμιο μπροστά στο σπίτι του, ιδιοκτησία του (αντικοινωνική συμπεριφορά).

Πού παρκάρει ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος; 2Απέναντι οι κάδοι τοποθετημένοι μόνιμα στη στροφή, επίσης αποκλείουν τη διέλευση στο ελάχιστο πεζοδρόμιο (ίσως 30cm -ουσιαστικά ανύπαρκτο) και υποχρεώνουν τον πεζό να περάσει μπροστά τους για να διασχίσει ή να στρίψει το δρόμο. Θα μπορούσαν να τοποθετηθούν απέναντι που επαρκεί το πλάτος του πεζοδρομίου, είτε  μετά τη διασταύρωση που ήταν παλιότερα (επίσης επαρκές το πλάτος), αλλά όχι πρέπει να είναι εκεί, να δυσκολεύουν τον οδηγό στην αριστερή στροφή, να βρίσκεται ο πεζός στο δρόμο που θέλει να πάει αριστερά ή ευθεία, πρέπει οπωσδήποτε να κινδυνεύει πάνω στη διασταύρωση. Χωρίς διάβαση ποιος θα νικήσει, ποιος θα καταφέρει να περάσει; Φυσικά ο πιο δυνατός…

Είναι μάλιστα  τοποθετημένοι  πάνω στη σχάρα ομβρίων και τα σκουπίδια γεμίζουν συνέχεια τον αγωγό που πρέπει να καθαρίζεται για να μην πνιγούμε, με χρήματα από τα ανταποδοτικά τέλη των δημοτών.

Και θα μου πείτε: Δεν υπάρχει δημοτική αστυνομία; Όχι δεν έχουμε. Δεν υπάρχει Τροχαία;  Ναι, αλλά δεν έρχεται. Δεν υπάρχει Δήμαρχος; Ναι, για αυτόν μιλάμε  τόσην ώρα.

Κορώνα-γράμματα η ζωή όλων μας, ρίσκο καθημερινό μια απλή μετάβαση στο σπίτι, στο σχολείο, τη δουλειά, το super-market, το γιατρό, ενώ αυτοί που πρέπει να μας προστατεύσουν, πρώτοι-πρώτοι παρανομούν… και δίνουν το παράδειγμα στους άλλους… και νιώθουν υπεράνω νόμων….

Σας στέλνω τις φωτογραφίες που αποδεικνύουν αυτά που λέω.

Δεν έσβησα τις πινακίδες, επειδή  πρόσφατα γνωστοποιήθηκε το πόθεν έσχες του και φαίνεται ότι είναι ιδιοκτήτης του οχήματος.

Το “Χαϊδάρι Σήμερα” ζήτησε τη θέση του δημάρχου Μιχάλη Σελέκου για τα παραπάνω, με το ερώτημα: Αναγνώστες μας καταγγέλλουν με φωτογραφίες, πως συνηθίζετε να παρκάρετε το αυτοκίνητο σας στο πεζοδρόμιο έξω από το σπίτι σας. Ποια είναι η άποψή σας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν παρκάρω πάνω στο πεζοδρόμιο. Παρκάρω στην είσοδο του πάρκινγκ του σπιτιού μου.

Παρόμοια Άρθρα

5 Σχόλια

 1. β. Πεζοδρόμια (Αρ. αποφάσεως : 218
  ΘΕΜΑ: Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας Κοινόχρηστων Χώρων του Δήμου μας (σχετ.: 30/2016 Απ.E.Π.Ζ.).

  Στο Χαϊδάρι και στο Δημοτικό Κατάστημα σήμερα την 19η του μήνα Σεπτεμβρίου του έτους 2016 ημέρα

  Βάσει του αρ. 2 της αρ. 52.907/28-12-2009 (Φ.Ε.Κ. Β’ 2621/31-12-2009) Υπουργικής Απόφασης σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους πόλεων και οικισμών, που προορίζονται για την κυκλοφορία πεζών, επιβάλλεται ελεύθερη ζώνη όδευσης πεζών, που χρησιμοποιείται για τη συνεχή, ασφαλή και ανεμπόδιστη κυκλοφορία κάθε κατηγορίας χρηστών, με απαραίτητο ελάχιστο πλάτος 1,50μ. (του κρασπέδου μη συνυπολογιζόμενου) ελεύθερο από κάθε είδους σταθερό ή κινητό εμπόδιο. Οποιαδήποτε εξυπηρέτηση όπως σήμανση, φύτευση, δημοτικός εξοπλισμός
  απαγορεύεται να τοποθετείται εντός της ελεύθερης ζώνης όδευσης πεζών.

  (Νόμος : 2696/23.03.1999 ΦΕΚ.57α και αναπροσαρμογή Νόμος : 3542/02.03.2007/ΦΕΚ.50α)2. Η στάση ή στάθμευση οχήματος απαγορεύεται:
  ) Σε πεζοδρόμια, πλατείες, ειδικά ερείσματα που προορίζονται για πεζούς ως και ποδηλαταδρόμους, εκτός αν επιτρέπεται σε αυτούς η στάθμευση με ειδική σήμανση.

  θ) Σε απόσταση μικρότερη από είκοσι (20) μέτρα από φωτεινούς σηματοδότες και δώδεκα (12) μέτρα από πινακίδες υποχρεωτικής διακοπής πορείας (STOΡ), ως και σε θέση, στην οποία το όχημα κρύβει από τους χρήστες της οδού τη θέα των πινακίδων σήμανσης και σηματοδοτών.

  ι) Σε απόσταση πέντε (5) μέτρων από την τομή οικοδομικών γραμμών ή των νοητών προεκτάσεων αυτών

  β) Μπροστά από την είσοδο και έξοδο οχημάτων παραδίου ιδιοκτησίας ως και απέναντι από αυτήν, όταν η οδός είναι στενή και παρεμποδίζεται η είσοδος – έξοδος οχημάτων εξ αυτής.

 2. Μπορεί να μην έχει παρκάρει πάνω στο πεζοδρόμιο, αλλά εκείνη η ράμπα που φράζει το ρείθρο του δρόμου δε μου φαίνεται και πολύ νόμιμη.
  Όσο για τις άλλες παρανομίες (στροφή, πινακίδα τροχαίας κτλ) τουμπεκί ο δημαρχούκος

 3. το πεζοδρόμιο , από τη στιγμή που παρκαρει -εστω και την άκρη όπως φαίνεται τώρα, το αποκλείει γιατί υπάρχει κολώνα της ΔΕΗ ακριβως στο όριο με το διπλανο κτίριο , οπότε ένας πεζος (δεν μιλαμε για καροτσάκια με συνοδό αυτά δεν χωρούν σίγουρα)δεν χωράει κατεβαίνει και περπατα μέχρι τη διασταύρωση μέσα στο δρόμο ενώ θα μπορούσε να ανέβει στο πεζοδρόμιο μπροστα στο σημείο. αν δεν υπήρχε το αυτοκίνητο του.Αν λάβουμε υπόψη ότι εκει είναι είσοδος παιδιατρείου και υπάρχει συγκεντρωση μικρων παιδιών και καροτσάκια αλλά και το πλατος του εναπομείναντος οδοστρώματος για τη κυκλοφορία οχημάτων , απλά είναι τυχεροί οσοι κινουνται στο σημείο.
  Ας μην ξεχνάμε ότι περυσι 10/4 σκοτώθηκε μια συμπολίτισσα σ’αυτή τη διασταύρωση και πριν 10 περίπου χρόνια ένα παλικάρι πάλι σε μηχανή. ο ασφαλτοτάπητας έχει κακοτεχνία λιγο πριν -μια οριζόντια τομη ή κατι τέτοιο αν φρεναρει αποτομα μηχανακι εκσφενδονίζεται -με το ποδήλατο εγώ χωρίς ταχύτητα σταμάτησα και παραλίγο να τη φάω τη τούμπα, δεν ξαναπερνάω από εκεί…δεν συζητάμε με βροχή πως γλυστράει………..

 4. παράνομη και η επιγραφη που είναι ανηρτημένη στο κτίριο ,εκτος οικοδομικης γραμμής
  Αρθρο 20
  Επιγραφές και διαφημίσεις
  1. Απαγορεύεται:
  α) η τοποθέτηση φωτεινών ή μη επιγραφών ή διαφημίσεων πέρα από το ιδεατό στέρεο του οικοπέδου και πάνω από το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος του κτιρίου
  . 38110/02 ΦΕΚ-1255/Β/25-9-02, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν-2946/01 ΦΕΚ-224/Α/8-10-01, όπως αυτές τροποποιήθηκαν με τον Ν-3212/03 ΦΕΚ-308/Α/31-12-03. Εκτοτε για την υπαίθρια διαφήμιση και τις επιγραφές σε κτίρια ισχύουν οι προαναφερόμενες διατάξεις καθώς και οι εξής αποφάσεις:
  Αποφ-52138/03 ΦΕΚ-1788/Β/2-12-03
  Αποφ-6636/04 ΦΕΚ-348/Β/17-2-04

 5. Ο δήμαρχος δεν πάρκαρε μπροστά στο πεζοδρόμιο, όπως ισχυρίζεται, αλλά πάνω σ’ αυτό.
  Επίσης, δεν είναι ο μόνος από τη δημοτική αρχή που παραβιάζει τον ΚΟΚ, όπως θα δείτε εδώ: https://mamastodromo.blogspot.gr/2018/03/blog-post_14.html
  https://uploads.disquscdn.com/images/75867b655442ffb1deecea6405ba468275fcaa416e4201eebbbc3ad18ba27696.jpg

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button