δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος

 

Η αναγνώστρια κ. Μαρία Χατζηπαναγιώτη μάς έστειλε επιστολή με τίτλο “Δήμαρχε που δίδασκες” και φωτογραφίες από τον τρόπο που παρκάρει το αυτοκίνητό του ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος έξω από το σπίτι του. Την δημοσιεύουμε, όπως και την απάντηση του δημάρχου, σε σχετικό ερώτημα που του θέσαμε. 

Η επιστολή της κ. Χατζηπαναγιώτη:

Αγαπητό Χαϊδάρι σήμερα,

Στη πόλη μας, στον κεντρικό ιστό δεν υπάρχουν δημοτικοί χώροι στάθμευσης, δεν υπάρχουν  χωροι στάθμευσης ακόμα  και εντός πολυκατοικιών  παλιότερων της 20ετίας περίπου.

Τα πεζοδρόμια στενά, μικρότερα του 1,50 μέτρου με τα απαραίτητα εμπόδια (δέντρα, κολώνες της ΔΕΗ, κάδοι, κολωνάκια και σταθμευμένα οχήματα). Όλα παράνομα στοιβαγμένα στο μόνο μέρος που θα έπρεπε να μπορεί να κινηθεί με ασφάλεια ο πεζός, στο ΠΕΖΟ-ΔΡΟΜΙΟ – το λέει κι η λέξη, αλλιώς θα λεγόταν δεντρο-δρόμιο, καδο-δρόμιο, στυλο-δρόμιο, χαχα!!

Αυτά όμως δεν περπατούν, μένουν ακίνητα και  προκαλούν τον πεζό κάθε φορά “τι θα γίνει θα μας  προσπεράσεις ή θα περάσει κάποιο αυτοκίνητο από πάνω σου;” Είναι ένα στοίχημα που προσπαθούμε όλοι μας να κερδίσουμε, μέχρι πότε;

Σε μια τυχαία διασταύρωση, σε πολυσύχναστο δρόμο που ενώνει τους δύο κεντρικότερους  δρόμους της πόλης μας, με διαδρομή λεωφορείου, πολυκατοικίες, καταστήματα, το μεγαλύτερο super-market της περιοχής, και το μοναδικό χειμερινό σινεμά του Χαϊδαρίου, όλα στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο, με στάθμευση και από τις δύο πλευρές του δρόμου, εκεί λοιπόν παρατηρούμε μόνιμα ένα σκούρο όχημα σταθμευμένο πάνω στο στενό  πεζοδρόμιο μπροστά, όχι μέσα, στον ιδιωτικό  του χώρο στάθμευσης, το αναγράφει η ταμπέλα και διαγράμμιση στο δρόμο με λευκή μπογιά. Στο ίδιο κτίριο και σημείο είναι και η είσοδος ιδιωτικού  Ιατρείου (παιδιατρικό) και ακριβώς εκεί και η απαγορευτική σήμανση STOP, το όχημα έχει πίσω του την πινακίδα και μπροστά του τη διασταύρωση.

Δεν τον πτοεί τίποτα τον οδηγό, ούτε ο ΚΟΚ (στάθμευση σε πεζοδρόμιο, γωνία, διασταύρωση και πινακίδα STOP – όλα απαγορεύονται ) ούτε και το γεγονός ότι αποκλείει  τη πρόσβαση στο πεζοδρόμιο για τα παιδάκια και τους γονείς τους που επισκέπτονται το Ιατρείο, ούτε φυσικά για τους υπόλοιπους χρήστες του τόσο πολυσύχναστου σημείου. Συνήθως είναι σταθμευμένο κι άλλο όχημα κι έτσι πετάγονται τα παιδάκια ανάμεσα στα αυτοκίνητα το βράδυ όχι μόνο από το ιατρείο αλλά και αυτά που πηγαίνουν φροντιστήρια.

Κι ενώ έχει τη δυνατότητα να σταθμεύει εντός του κτιρίου, ο ιδιοκτήτης του οχήματος, όπως πολλοί, θεωρεί το πεζοδρόμιο μπροστά στο σπίτι του, ιδιοκτησία του (αντικοινωνική συμπεριφορά).

Απέναντι οι κάδοι τοποθετημένοι μόνιμα στη στροφή, επίσης αποκλείουν τη διέλευση στο ελάχιστο πεζοδρόμιο (ίσως 30cm -ουσιαστικά ανύπαρκτο) και υποχρεώνουν τον πεζό να περάσει μπροστά τους για να διασχίσει ή να στρίψει το δρόμο. Θα μπορούσαν να τοποθετηθούν απέναντι που επαρκεί το πλάτος του πεζοδρομίου, είτε  μετά τη διασταύρωση που ήταν παλιότερα (επίσης επαρκές το πλάτος), αλλά όχι πρέπει να είναι εκεί, να δυσκολεύουν τον οδηγό στην αριστερή στροφή, να βρίσκεται ο πεζός στο δρόμο που θέλει να πάει αριστερά ή ευθεία, πρέπει οπωσδήποτε να κινδυνεύει πάνω στη διασταύρωση. Χωρίς διάβαση ποιος θα νικήσει, ποιος θα καταφέρει να περάσει; Φυσικά ο πιο δυνατός…

Είναι μάλιστα  τοποθετημένοι  πάνω στη σχάρα ομβρίων και τα σκουπίδια γεμίζουν συνέχεια τον αγωγό που πρέπει να καθαρίζεται για να μην πνιγούμε, με χρήματα από τα ανταποδοτικά τέλη των δημοτών.

Και θα μου πείτε: Δεν υπάρχει δημοτική αστυνομία; Όχι δεν έχουμε. Δεν υπάρχει Τροχαία;  Ναι, αλλά δεν έρχεται. Δεν υπάρχει Δήμαρχος; Ναι, για αυτόν μιλάμε  τόσην ώρα.

Κορώνα-γράμματα η ζωή όλων μας, ρίσκο καθημερινό μια απλή μετάβαση στο σπίτι, στο σχολείο, τη δουλειά, το super-market, το γιατρό, ενώ αυτοί που πρέπει να μας προστατεύσουν, πρώτοι-πρώτοι παρανομούν… και δίνουν το παράδειγμα στους άλλους… και νιώθουν υπεράνω νόμων….

Σας στέλνω τις φωτογραφίες που αποδεικνύουν αυτά που λέω.

Δεν έσβησα τις πινακίδες, επειδή  πρόσφατα γνωστοποιήθηκε το πόθεν έσχες του και φαίνεται ότι είναι ιδιοκτήτης του οχήματος.

Το “Χαϊδάρι Σήμερα” ζήτησε τη θέση του δημάρχου Μιχάλη Σελέκου για τα παραπάνω, με το ερώτημα: Αναγνώστες μας καταγγέλλουν με φωτογραφίες, πως συνηθίζετε να παρκάρετε το αυτοκίνητο σας στο πεζοδρόμιο έξω από το σπίτι σας. Ποια είναι η άποψή σας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν παρκάρω πάνω στο πεζοδρόμιο. Παρκάρω στην είσοδο του πάρκινγκ του σπιτιού μου.