ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ο Κώστας Φωτεινάκης ορκίστηκε σήμερα δημοτικός σύμβουλος Χαϊδαρίου

Σήμερα 17 Δεκεμβρίου ο Κώστας Φωτεινάκης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος – πρώτος επιλαχών με τους Πολίτες σε Δράση, ορκίστηκε δημοτικός σύμβουλος στη θέση του Διαμαντή Μαγουλά, που από το καλοκαίρι αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας. Ο κ. Μαγουλας δεν είχε ορκιστεί και έτσι μέχρι σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο είχε 32 αντί 33 συμβούλους. Στο εξής η παράταξη Πολίτες σε Δράση θα έχει τρεις δημοτικούς συμβούλους: Τον επικεφαλής Θοδωρή Σπηλιόπουλο και τους Άλκηστη Βίτσα και Κώστα Φωτεινάκη. Στον τελευταίο ευχόμαστε γόνιμη θητεία και στον Διαμαντή γρήγορη, οριστική ανάρρωση.

Η δήλωση του Κώστα Φωτεινάκη μετά τη σημερινή ορκωμοσία:

Αγαπητοί συνδημότες,

Σήμερα 17 Δεκεμβρίου 2019, ορκίστηκα με πολιτικό όρκο Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Χαϊδαρίου. Είχα κατέβει με το συνδυασμό «Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου» με υποψήφιο Δήμαρχο το Θοδωρή Σπηλιόπουλο.

Η τοπική κοινωνία του Χαϊδαρίου γνωρίζει ότι ο άξιος συμπολίτης μας και συνυποψήφιος, Διαμαντής Μαγουλάς, που είχε εκλεγεί στην προηγούμενη θέση από  εμένα, είχε ένα θέμα με την υγεία του. Περιμέναμε να δούμε πως θα εξελιχθεί η η  πορεία του έτσι ώστε να καθορίσουμε ως δημοτικός συνδυασμός τη στάση μας. Η πορεία του Διαμαντή εξελίσσεται πολύ καλύτερα απ’  ότι περιμέναμε, ωστόσο δεν είναι τέτοια που να του επιτρέπει να αναλάβει δημοτικός σύμβουλος.

Όσο θα είμαι  δημοτικός σύμβουλος Χαϊδαρίου, με την εμπειρία και τις γνώσεις που διαθέτω από τη συμμετοχή μου στα κοινά για μια πεντηκονταετία, θα προσπαθήσω να συμβάλλω στη βελτίωση της λειτουργίας, των υπηρεσιών και των υποδομών της πόλης προς όφελος των πολιτών, στη διεύρυνση και αναζήτηση νέων στόχων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις αλλά και τις νέες κοινωνικές ανάγκες που προκύπτουν.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση δεν ήμουνα και δεν είμαι πολιτικός καριέρας, και με αυτήν την έννοια δεν έχω  εξαρτήσεις, δεσμεύσεις ή άγχος για να επανεκλεγώ. Για το λόγο αυτό θα επιδιώξω να είμαι χρήσιμος στην κοινωνία αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος των θέσεων ή των προτάσεών μου, όπως το έχω κάνει ως πολίτης όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Κώστας Φωτεινάκης

(Σύντομο βιογραφικό)

Ο Κώστας Φωτεινάκης  είναι ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Δικτύου ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ και πρόεδρός του από το 2012 μέχρι σήμερα. Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό «Πολίτες σε Δράση» στο Δήμο Χαϊδαρίου και μέλος του Δ.Σ. του Οικολογικού Πολιτιστικού Συλλόγου Χαϊδαρίου ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ.

Εκδότης του περιοδικού «προσανατολισμοί» (1998 – 2002) και τακτικός συνεργάτης των περιοδικών ΔΙΑΠΛΟΥΣ, Ο ΔΑΙΜΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ, ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ και άλλων εντύπων.

Συγγραφέας του Ιστορικού Λευκώματος «Χαϊδάρι Τόπος και Άνθρωποι» και του βιβλίου «Νότης Περγιάλης –  Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι». Επιμελητής του τουριστικού Οδηγού για τη Δυτική Αθήνα – Αττική.  

Διαχειρίζεται τα blogs Οικολογική Αριστερά (ECOLEFT.BLOGSPOT.GR), ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ, ROSETA BOOKS, STOP TTIP CETA TISA.

Συμμετείχε σε επιτροπές και κινήματα πολιτών για την προστασία του φυσικού και του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος.

Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος δύο Σωματείων Εργαζομένων στον Πειραιά.

Συντονιστής στο «Δίκτυο STOP TTIP CETA TISA Ελλάδας – Για μια αλληλέγγυα και δημοκρατική Ευρώπη σε έναν κόσμο δίκαιου κόσμου».

Στοιχεία επικοινωνίας: Mail: [email protected] | Τηλ. 6907720897 | https://polisnetwork.blogspot.com

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button