ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΕΧΝΗ

Ο χορός θέλει ψυχή και… “Magic Step”

Έκφραση, διασκέδαση, εκγύμναση, κοινωνικοποίηση, εκτόνωση και… όχι μόνο! Οι καταξιωμένες σχολές χορού Magic Step μας τα προσφέρουν όλα με τον τρόπο που ξέρουν πολύ καλά: τον χορό! Το “Χαϊδάρι σήμερα” μιλάει με την κ. Ειρήνη Μυρωνάκη, που καθοδηγεί τα μαγικά βήματα εκατοντάδων ανθρώπων.

Ο χορός θέλει ψυχή και... "Magic Step" 3

– Κυρία Μυρωνάκη τι καινούργιο έχετε για τους μαθητές σας  φέτος; 

Υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά πλήρως ανανεωμένοι! Τόσο σε θέματα και αισθητική χώρου, όσο και σε προγράμματα χορού! Προσθέτουμε στα τμήματα προσχολικής ηλικίας, εκτός της  χοροκίνησης, μουσικοκινητική αγωγή με πτυχιούχο καθηγήτρια μουσικής και θεατρικό παιχνίδι με θεατρολόγο. Πιάνουμε το τρίπτυχο μουσική – χορός – θέατρο. Στόχος είναι τα παιδιά μας να εκφράζονται μέσα από την μουσική, τον λόγο και την κίνηση.

– Με τα μεγαλύτερα παιδιά;

Οι μεγαλύτερες ηλικίες ακολουθούν κανονικά το πρόγραμμα με όλους τους κοινωνικούς ρυθμούς που διδάσκουμε, ακολουθώντας πάντα την ηλικιακή τους εξέλιξη. Χοροί ρυθμικοί latin, απαλοί ευρωπαϊκοί, oriental, hip-hop, break dance, λαϊκοί, παραδοσιακοί.

Ο χορός θέλει ψυχή και... "Magic Step" 5

– Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείστε και στο διαγωνιστικό κομμάτι του χορού.

Ναι πράγματι! Η πορεία μας στους διαγωνισμούς χορού είναι σταθερά ανοδική. Συμμετέχουμε σε μεγάλες πανελλαδικές και πανευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το θετικό είναι η στήριξη των γονιών στους μικρούς μας αθλητές. Πρέπει να σημειωθεί αυτό. Είναι υγιές να ωθούμε τα παιδιά μας να έχουν στόχους. Σ΄αυτό έχουμε τους γονείς  δίπλα μας.

– Μέχρι ποια ηλικία μπορεί κάποιος να ξεκινήσει χορό;

Ο χορός δεν έχει ηλικία! Ο χορός θέλει ψυχή! Όλοι μπορούν να μάθουν χορό! Έχουμε πολλά τμήματα για όλους τους χορούς, για όλες τις ηλικίες και για όλα τα χορευτικά επίπεδα. Είμαστε από τις λίγες σχολές όπου κάποιος μπορεί να φτάσει στο ανώτερο επίπεδο κοινωνικού χορού και να δώσει πιστοποιημένες εξετάσεις απόκτησης πτυχίων, είτε ερασιτεχνικών είτε επαγγελματικών. Ή απλά να κάνει χορό για εκτόνωση, διασκέδαση, κοινωνικοποίηση.

Ο χορός θέλει ψυχή και... "Magic Step" 7

– Υπάρχει λοιπόν η δυνατότητα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης από τις σχολές σας;

Βεβαίως, με πτυχίο αναγνωρισμένο και στο εξωτερικό! Είναι σημαντικό να έχει κάποιος πτυχίο στο είδος του. Πιστοποιεί τις γνώσεις του όχι μόνο πάνω στο χορό, αλλά και στη διδασκαλία. Καλό θα είναι οι ενδιαφερόμενοι να ελέγχουν τα πτυχία των δασκάλων – καθηγητών, στους οποίους εμπιστεύονται τον εαυτό τους ή τα παιδιά τους. Η προσιτή τιμή δεν αποτελεί κριτήριο ποιότητας και εμπιστοσύνης. Και δεν το λέω από τη θέση μου στη σχολή, αλλά ως μητέρα.

Περισσότερα εδώ: magicstep.gr

Ο χορός θέλει ψυχή και... "Magic Step" 9

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button